Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jan (†65) prosil o pomoc pro svou matku (†92). O chvíli později byli oba mrtví

Autor: rc - 
6. srpna 2017
18:43

Tragicky skončilo volání o pomoc! Ve čtvrtek večer tísňová linka přijala hovor Jána (†65), který prosil o pomoc pro svou starou mámu Angelu (†92). Když však záchranáři přijeli na místo, aby stařence pomohli, bylo už pozdě. V koupelně našli dvě bezvládná těla. 

Ve čtvrtek večer Ján zavolal na tísňovou linku. Prosil o pomoc pro svou mámu, která měla problémy s dýcháním. Záchranáři okamžitě vyrazili na cestu, ovšem když přijeli na místo, bylo pozdě. Na zemi v koupelně leželo bezvládné tělo jak Jánovy mámy, tak jeho. „Pacientka po příchodu záchranářů už známky života nejevila,“ řekl mluvčí záchranářů Boris Chmel serveru Čas.sk. Záchranáři se pokoušeli zachránit alespoň Jána, ale marně. 

Příčina úmrtí zatím není jasná. „Byla nařízena soudní pitva,“ řekla policejní mluvčí Elena Antalová. Policisté se však domnívají, že se dvojice mohla nadýchat plynů z bojleru, či mohlo dojít k přehřátí organismu. V obrovském šoku je dcera Marta z Bánské Bystrice. "Ještě jsem s ním naposledy telefonovala ve čtvrtek večer v osm a všechno bylo v pořádku. Povídali jsme si, jak se mají, a dohodli jsme se, že když je takové teplo, ať máma druhý den raději nechodí na dvůr. Brala už léky na srdce," řekla.

Sousedé uvedli, že oba dva měli nemocné srdce. „On se o mámu staral s takovou láskou, že je vyloučené, že zemřela na dehydrataci nebo přehřátí. Nosil jí vodu, umýval ji. Sám byl po operaci srdce, a asi když se o ni staral a zvedal ji, mohlo to srdce nevydržet,“ uvedla sousedka. „Takové stáří, jaké měla paní Angela, bychom chtěli všichni. Děti se o ni dojemně staraly,“ řekl zaměstnanec obecního úřadu. 

VIDEO: Kolegové v práci zachránili Alžbětě (30) život. Přežila klinickou smrt

Zobrazit celou diskusi