Zatímco záchranáři bojovali o život ženy na zakrvavených schodech jednoho z ostravských bytových domů, pachatel, aniž by se staral o osud dětí, utekl. „Byla osm minut mrtvá a oživili ji. Pak jim zkolabovala v sanitce. Taky ji nahodili, ale ve špitále zemřela. Ztratila moc krve,“ řekla kamarádka Olgy Nikola, která se teď stará o čtyři sirotky a své dvě děti.

Utekl za matkou

Bezcitný vrah, který partnerce rozbodal tělo, po činu utekl z domu, aniž by se staral o malé dcerky (2, 5, 6, 8). „Kriminalista mi říkal, že ho našli u matky v Havířově,“ pokračovala sousedka Nikola.

Policie muže vyslýchá a byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Hrozí mu 20 let kriminálu, případně i výjimečný trest. „O vazbě by se mohlo rozhodovat v neděli či pondělí,“ uvedl státní zástupce Pavel Šára.

Co s dětmi

Děti zatím zůstávají u kamarádky zavražděné Olgy. „Byt mají zapečetěný a k věcem se nedostaneme. Dětem říkám, že mají maminku v nebi. Ale nechápou to. Když se ptají ty menší, tak říkám, že je v obchodě. Sama mám dvě děti a tak mám co dělat. Nevím co s nimi bude,“ posteskla si Nikola.

Fotogalerie
7 fotografií