Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Po smrti dívka zachránila šest lidí: Zabila ji facka násilnického přítele

Autor: els - 
23. ledna 2017
06:10

Amatérský boxer James Tobin (21) byl v pátek odsouzen na 16 a půl roku do vězení za vraždu své dívky Kellie Marie Gillard. Její tragická smrt však pomohla dalším šesti lidem. Dívka se totiž rozhodla po smrti darovat své orgány.

V dubnu 2015 upadla Kellie z postele, vrazila hlavou do stěny a na následky zranění pak zemřela. Příčinou jejího pádu byla facka od přítele. Amatérský boxer však svou vinu popřel.

Dívka byla se zraněním hlavy okamžitě převezena do nemocnice, ale lékaři jí už nedokázali pomoct. Ona však dokázala pomoci dalším šesti lidem, kterým darovala své orgány.

Její matka potvrdila, že dcera před smrtí projevila přání, aby její orgány po smrti byly darovány potřebným. „Skrze svou smrt zachrání šest dalších životů,“ prohlásila Kelliina matka.

Kelliini příbuzní pak dodali, že darování orgánů „vystihuje Kelliinu laskavou a rozdajnou povahu“, a dodávají: „Jsme velmi hrdí, že získala Řád sv. Johna za to, že se vzdala svých orgánů a zachránila tak životy dalších lidí.“

James Tobin však nakonec trestu za její smrt neunikl. Policisté totiž nastražili do jeho bytu odposlouchávací zařízení, které nahrálo, jak se Tobin zpovídá z Kelliiny vraždy svému otci.

Boxer byl následně zatčen a obviněn z vraždy. V pátek ho soud shledal vinným a poslal ho na 16 a půl roku za mříže.

Rodina laskavé Kellie je stále zničená její náhlou smrtí a pravděpodobně se nikdy přes ni nepřenese. Avšak jsou rádi, že Tobin přijal odpovědnost za svůj čin a bude za něj i pykat.

„Kellie byla úžasná, nádherná bytost, která překypovala životem a energií. Projasňovala naše životy a měli jsme štěstí, že byla částí naší rodiny,“ vzpomínají na Kellie příbuzní.

mak ( 23. ledna 2017 08:47 )

 "Rozdajná povaha" - to je co? Česky? Eh?

londynskypes ( 23. ledna 2017 08:12 )

před smrti darovala organy ..ona to tusila ze umre?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání