Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Cesta ze zábavy skončila tragédií: Studentka Nikola (†19) zemřela při nehodě

Autor: els - 
22. ledna 2017
10:53

Noční cesta ze zábavy se jí stala osudnou. Nikola sedla do auta s partou kamarádů, ale domů se již nikdy nedostala. Řidička Mária (21), která vyvázla bez zranění, pravděpodobně usedla za volant v podnapilém stavu.

V sobotu nad ránem se parta kamarádů rozhodla usednout do auta a svést se ze zábavy domů. To však ještě netušili, že tam nedojedou. Jednadvacetiletá řidička Mária totiž nezvládla zatáčku a auto skončilo na střeše.

Nikola, která cestovala na zadním sedadle, byla na místě mrtvá, zatímco Mária vyvázla bez zranění. Další dva spolujezdci si z nehody odnesli jen lehká zranění.

„Jednadvacetiletá řidička jela směrem od obce Kráľov Brod na Dolný Chotár, když se řidička dostatečně nevěnovala řízení a s Peugotem 206 dostala smyk a sjela z cesty, kde se nakonec auto obrátilo na střechu,“ popsala nehodu policejní mluvčí Mária Linkešová.

„Řidičce byla odebrána krev kvůli zjištění množství alkoholu v krvi. Podle orientačních výsledků je pravděpodobné, že mohla být pod vlivem alkoholu,“ dodala Linkešová. Dle informací, které získal Nový Čas, měla mladá řidička v krvi dokonce dvě promile alkoholu.

„Viděli jsme, jak tu byla policie i záchranka. Auto bylo převrácené na střeše,“ popsala nehodu jedna ze zaměstnankyň nedaleké firmy. „Ten řidič musel jet strašně rychle, když teď vidím to zdemolované auto,“ dodala.

Na místo neštěstí se v sobotu odpoledne dostavila i matka mrtvé dívky. Dceři v místě nehody zapálila svíčku. „Šla v pátek večer s kamarády na zábavu. Nikdy bych neřekla, že už se mi nevrátí domů,“ řekla nešťastná matka.

Nikola, která měla za několik měsíců maturovat a snila o kariéře kosmetičky, neměla na zadním sedadle auta šanci na přežití. V současnosti je již zahájeno trestní stíhání pro usmrcení.

bizon_pepa ( 22. ledna 2017 17:04 )

"od obce Kráľov Brod na Dolný Chotár" To je důležitá informace. Netušil jsem, že něco takového existuje.

londynskypes ( 22. ledna 2017 16:33 )

nebude ji nic trestat dneska se oklepaji a hlavne se chteji z toho dobre vyvliknout aby moc nedostala ...ja bych to rezal hlava nehlava

cauxichti ( 22. ledna 2017 11:48 )

Toto netřeba komentovat. Řidičku to bude jistě trestat do konce života a zemřelá si v tomto věku určitě neuvědomovala následky, které mohou nastat. End of story..

romario71 ( 22. ledna 2017 11:18 )

 Už by ta kráva neměla dostat nikdy papíry zpět.Zase další mistr, který si myslí že může s hlastem za volant.

londynskypes ( 22. ledna 2017 11:02 )

všichni byli vozrali...a matka zapalila svicku jsou jak posedli s téma svickama to ji tak pomuze

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání