Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

První známá oběť teroru v Manchesteru: Gigi (†18) zemřela v nemocnici

Autor: aba - 
23. května 2017
13:00

Hrozivý bombový útok otřásl v pondělí v noci Manchesterem. Sebevražedný atentátník odpálil bombu v předsálí koncertní haly po skončení vystoupení americké zpěvačky Ariany Grande. Útok si vyžádal 22 obětí a bezmála 60 zraněných. První známou obětí je osmnáctiletá Georgina Callander.

Georgina se na koncert velice těšila. Ariana byla její oblíbená zpěvačka a velký vzor. Dokonce se s ní před dvěma lety setkala i osobně a na památku si odnesla společnou fotografii. Nevynechala tedy příležitost vidět její koncert, když zpěvačka přijela do Anglie.

Fotogalerie Teror na koncertu v Manchesteru 48 fotografií

Ještě v neděli poslala Georgina zpěvačce vzkaz pomocí sociální sítě Twitter, ve kterém říká, jak je nadšená z toho, že ji v pondělí uvidí naživo. Bohužel z koncertu už domů nikdy nedorazí.

Šestnáctiletá dívka byla jednou ze zraněných během bombového útoku sebevražedného atentátníka. Nezemřela na místě, ale byla převezena do nemocnice, kam za ní ještě stihla přijet její maminka, než dívka svým zraněním podlehla.

Na sociálních sítích se množí vzpomínky na „Gigi“, jak jí nejspíše kamarádi přezdívali. Všichni se schodují v tom, že byla úžasným mladým člověkem, který měl celý život před sebou. „Odpočívej v pokoji, Georgino. Byla jsi o svůj život okradená. Myslím na tvoji rodinu i rodiny ostatních,“ píše jeden z uživatelů.

Atentátník, který odpálil hřebíkovou bombu, zemřel na místě. Čin policisté prošetřují jako teroristický útok. Prozatím se k němu nepřihlásila žádná teroristická organizace, mohlo tedy jít o tzv. vlka samotáře.

Video  Rekonstrukce útoku: Tohle se dělo uvnitř haly v Manchesteru.  - Reuters
Video se připravuje ...

Vše o teroru v Manchesteru čtěte ZDE

zdenekk- ( 23. května 2017 19:54 )

Škoda že se to nestane v nějaké megakoncertni šaškarně v ČR.! TAM JSOU SPRATCI NEVÍDANÝ!

mrkevmrkev ( 23. května 2017 16:27 )

Zemřela naděje.

prochaskanamoste ( 23. května 2017 14:25 )

Běžnými lidmi teroristické činy nevýslovně otřásají. Politička Merklová stále nemá dost, zve je dál s otevřenou náručí. Francouzi také mají málo, jejich Paříž už je téměř muslimská, zvolí si Macrona. A Britové? Mají hlídače parlamentu neozbrojené a jejich premiérka neustále mluví,že lidi mají normálně dál žít a no tak, žijí, jak se dá.Divím se, že mnozí politici už dávno nesoudí mezinárodní soud.

y1xcvbnm ( 23. května 2017 14:14 )

Zemřela 18.letá Gigi ale do nemocnice byla převezena jako 16.letá.

Zobrazit celou diskusi