Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Šavlový útok v Brně: „Král podsvětí“ Lakatoš zemřel před rozsudkem! Romové z celé Evropy jedou na pohřeb

Autor: dce - 
2. února 2017
22:41

Do Holubic u Brna se sjíždějí smuteční hosté z celé Evropy. Zemřel totiž Tibor Lakatoš obžalovaný z útoku šavlí v roce 2014. Podle serveru Novinky.cz podlehl v úterý večer zápalu plic.

Tibor Lakatoš (†42) měl v roce 2014 v ulici Cejl v Brně napadnout jiného Roma šavlí. Muž o něm prý rozhlašoval, že s jeho družkou zplodil – zatím nenarozené – dítě. Napadený muž útok přežil, přiznal, že Lakatoše vyprovokoval a u soudu se mu za slovní útok omluvil.

Soud měl v pátek nad Lakatošem vynést rozsudek v pokusu o vraždu. Na ten už ale nedojde – Lakatoš v úterý večer podlehl zápalu plic. Na pohřeb samozvaného „romského milionáře“ se do Holubic sjíždějí příbuzní i ze zahraničí.

„Měl peníze, a tak ho chtěli udáním jednoduše vydírat. Teprve, když zasáhl náš soud, tak to stáhli a omluvili se. Teď už je to jedno. Odešel do jiného světa, ale ty, kteří ho nejprve křivě obvinili a pak po něm chtěli i peníze, hodláme zažalovat,“ řekl serveru Novinky.cz bratr zemřelého Rastislav Lučanský.

„Přijedou Olaši z Polska, Německa i ti, co něco znamenají u nás. Počítám s účastí tři sta až pěti set smutečních hostí. Vlastní pohřeb ale bude v rodných Chynoranech na Slovensku,“ dodal.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání