Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Budoucí první dáma Francie: Macron o 25 let starší učitelku odvedl od tří dětí

Autor: nka - 
8. května 2017
11:05

Novou první dámou Francie se stane bývalá učitelka z divadelního kroužku Brigitte Trogneuxová (64). Její muž Emmanuel Macron (39) vyhrál v neděli i druhé kolo prezidentských voleb. Svoji o 25 let starší učitelku Macron „balil“ už na střední, kde ji v 17 letech požádal o ruku. O několik let později kvůli němu odešla od manžela a tří dětí.

Trogneuxová se s Macronem poprvé setkala, když mu bylo 15 let. „V sedmnácti mi Emmanuel řekl: Ať uděláte cokoliv, ožením se s vámi,“ vzpomíná Trogneuxová podle webu britského deníku Daily Mail.

Video: Podívejte se, jak probíhalo první kolo voleb

Dohromady se dali o tři roky později, když Macron hrál v divadelním představení, které Trogneuxová připravovala v jezuitské škole ve městě Amiens.

Budoucí politik se poté přestěhoval do Paříže, kde začal chodit do posledního ročníku střední školy. „Pořád jsme si volali, strávili jsme hodiny a hodiny na telefonu,“ vypráví Trogneuxová. „Postupně svojí trpělivostí naprosto neuvěřitelným způsobem překonal veškerý můj odpor,“ přiznává.

Video: Co řekli po porážce neúspěšní kandidáti?

Učitelka se tak po čase za Macronem odstěhovala do Paříže a rozvedla se. V roce 2007 pár svůj vztah zpečetil svatbou, i když Brigitte si ponechala příjemní, které měla za svobodna.

„Hrozně moc jí dlužím

„Hrozně moc jí dlužím, protože výrazně přispěla k tomu, abych se stal tím člověkem, kterým jsem,“ řekl před časem Macron.

Ten se kvůli netradičnímu vztahu stal během kampaně terčem pomluv, že žije dvojí život a manželství s o 25 let starší ženou je jen zástěrkou pro homosexuální vztah.

Obvinění ale Macron označil za absurdní. Trogneuxová je podle něj ženou jeho života, za kterou se nestydí, a vztah je plně funkční. „Neschovávám ji. Je částí mého života, vždycky byla,“ řekl Macron minulý týden. „Pokud mě zvolí – pardon, pokud nás zvolí – bude se mnou,“ ujistil voliče.

brizolit ( 14. května 2017 22:42 )

Mam o devet let starsi lasku a nevidim na tom nic divneho! Miluji ji strasne moc!

taktone ( 8. května 2017 18:10 )

úchyl nic jiného

rebeka ( 8. května 2017 17:18 )

OPRAVA:

rebeka ( 8. května 2017 17:16 )

Souhlasím!!!

1946 ( 8. května 2017 16:06 )

Zobrazit celou diskusi