Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladou Britku ubodal v tramvaji Palestinec. Zranil i těhotnou

Autor: ČTK, kal - 
14. dubna 2017
14:40

Palestinec dnes zaútočil nožem na lidi v tramvaji v centru Jeruzaléma, mladá Britka na následky četných ran posléze v nemocnici zemřela. Informoval o tom deník The Jerusalem Post s odvoláním na místní zdravotníky a policii. Další dva lidé, včetně těhotné ženy, byli při útoku zraněni. Policie útočníka zatkla, podle izraelských médií je jím duševně nemocný muž.

Palestinec zaútočil na lidi v tramvaji poblíž Starého Města v Jeruzalémě, kde si dnes křesťané připomínají ukřižování Ježíše Krista. Ženou, která zranění nepřežila, je podle izraelské policie pětadvacetiletá Britka. Při útoku byl rovněž zraněn asi padesátiletý muž a asi třicetiletá těhotná žena, uvedl deník The Jerusalem Post. Oba byli převezeni do nemocnice.

Palestinec v tramvaji ubodal mladou Britku a zranil i další cestující. Palestinec v tramvaji ubodal mladou Britku a zranil i další cestující. | Reuters

Izraelská média uvedla, že podezřelým je duševně nemocný sedmapadesátiletý muž z východního Jeruzaléma. Podle agentury AFP se Džámi Tamimi léčil už dříve na psychiatrii po pokusu o sebevraždu a v roce 2011 byl souzen za sexuální napadení své dcery.

V pražském metru si díky výluce na lince C mohli stanice i kolejiště prohlédnout nevidomí:

orlik2016 ( 14. dubna 2017 19:46 )

tato Vrazda ukazuje kdo jsou Palestinci. Prisel cas aby israelci jasne vyhlasili Trest Smrti za Teroristicke aktivity. Cytit takove vraha a x let do vezeni neprinasi nic. ja myslim ze ted by Zakon mel potrestat celou rodinu, vyhodit s jerusalema do gazy nebo do syriea zacne nova doba. palestinci jsi este neuvedomili ze zadny Staat neboudou mit, mozna v v nejakem uzemi jako Syrska pousta Jerusalem musi jasne zapomenout to je uz pryz a mozna prisel cas vyhodit palestincy s prahy, nemaji u nas co delat ,

santikxauz ( 14. dubna 2017 19:30 )

Duševně nemocný muž,vyšetřování tím pádem skončilo,zapomeňte.

Atsmon ( 14. dubna 2017 17:58 )

Britka byla zavražděna v Jeruzalémě. Jeruzalém je hlavní město Izraele. Izraelští lékaři jsou tam tudíž doma a mohou si nosit, co chtějí. Davidova hvězda je jedním ze symbolů Izraele, je též součástí státní vlajky a uniforem příslušníků některých státních institucí.

iFender ( 14. dubna 2017 16:51 )

Muj nazor .Tam kde nejsou,se zije kvalitneji a lepe.Tam kde jsou jsou jen problemy.A bude to horsi a horsi.Doufam,ze vsechni kdo toto podporovali(EU Merkel,Junker etc.)budou spravedlive potrestani a skonci ve vezeni anebo v blazinci.

hanka666 ( 14. dubna 2017 15:44 )

Je mezi nimi aspon jeden normalni,vzdyt je to same pako.

Zobrazit celou diskusi