Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trumpův sportovní úlet: Za 9 týdnů byl 12krát na golfu, Obamu za to kritizoval

Autor: val - 
26. března 2017
10:54

Americký prezident Donald Trump si rád zajde na golf. Dokazuje to i v prvních dnech své mise v Bílém domě. Za devět týdnů v prezidentské funkci si na green zajel už 12krát. Na tom by snad nebylo nic až tak zavrženíhodného, kdyby Trump v minulosti nevyčítal právě zálibu v golfu svému předchůdci Baracku Obamovi a nesliboval, že kvůli tvrdé práci nebude mít čas opouštět Bílý dům.

Do luxusního areálu Trump National Golf Club na severozápadě Washingtonu se Trump vydal v sobotu ráno. Jak spočítal reportér NBC Bradd Jaffy, byl to už jeho dvanáctý výlet za golfem za devět týdnů v roli prezidenta. Nebylo jasné, zda tam skutečně hraje golf. Údajně tam šel na jednání, novinářům ale nikdo nesdělil s kým nebo ohledně čeho.

Prezident Donald Trump přijíždí do svého golfového resortu ve Washingtonu. Prezident Donald Trump přijíždí do svého golfového resortu ve Washingtonu. | REUTERS/Yuri Gripas

Navíc reportér CBS Mark Knoller tvrdí, že Bílý dům jen výjimečně potvrdí, že jde Trump na golf. „Z jedenácti návštěv jeho golfových klubů na Floridě je Bílý dům potvrdil pouze třikrát. Jindy jen řekl, že ‚možná odpálil pár míčků‘,“ poznamenal dříve na Twitteru.

Za golf kritizoval Obamu

Na tom by samo o sobě nebylo nic tak špatného, kdyby tím Trump neporušoval vlastní sliby z volební kampaně, kdy – jak upozornil web Huffington Post - sliboval, že bude „jen výjimečně opouštět Bílý dům, protože máme před sebou tolik práce“, a že „nebude mít čas na hraní golfu“. Navíc opakovaně kritizoval svého předchůdce Obamu, že se věnuje golfu příliš často. „Platíme za jeho golf,“ rozčiloval se například.

V únoru vzal Trump na golf japonského premiéra Abého. V únoru vzal Trump na golf japonského premiéra Abého. | Cabinet Public Relations Office

Jeho tiskový mluvčí Sean Spicer ale prezidenta brání tím, že u Trumpa je golf strategickou záležitostí. Otázkou podle něj je, k čemu se dá golf využít. Dodal, že Trump občas do golfových klubů zajde na schůzky nebo si vyřídit pracovní hovory, aniž by hrál.

Trumpovo časté cestování po svých resortech bylo na přetřes už v minulých týdnech. Část americké veřejnosti jej kritizovala za to, že značnou část svého prezidentování tráví ve svém sídle ve slunné Floridě.

Připomeňte si, jak Donald Trump přebíral Bílý dům po Baracku Obamovi:

joudajoudovy ( 26. března 2017 11:19 )

smuclerko! ON nemuze a nasi bafunari s lobbisty, jenz maji jednu ruku dlouhou, mohou?

Bedoslav ( 26. března 2017 11:14 )

Soudruzi, vy nemáte o čem psát ?

Zobrazit celou diskusi