Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šílená policejní honička kvůli výfuku: Únos dítěte, rukojmí a pokus o sebevraždu

Původně ho zastavili kvůli hlučnému výfuku, při honičce střílel na policistu a unesl dítě.
Původně ho zastavili kvůli hlučnému výfuku, při honičce střílel na policistu a unesl dítě.  (Autor: NDHP / Reuters)
Autor: jer - 
4. února 2017
21:15

Původně banální dopravní kontrola se změnila v pátrací akci obřích rozměrů. Policie nedaleko města Devils Lake v americkém státě Severní Dakota se pokusila zastavit pick-up řízený Danielem Twoheartsem. Ten ale odmítl zastavit. Při následném policejním pronásledování stihnul mimo jiné ukrást dvě další auta a unést kojence. O události informovala lokální média.

K incidentu došlo v pátek v poledne v městečku Grand Forks, nedaleko hranice s Minnesotou. Policie chtěla údajně Twoheartsův vůz zastavit kvůli příliš hlučnému výfuku. Daniel Twohearts ale neměl v plánu zastavit, začalo tedy policejní pronásledování. Řidič ve svém trucku v některých chvílích ujížděl rychlostí až 160 km/h. Dálniční policie nakonec pick-up zastavila za použití pásů s bodci.

Podezřelý se ale nechtěl vzdát. Vyskočil z auta a po pronásledujících policistech třikrát vystřelil. Nikdo z policistů nebyl zasažen a neopětoval palbu. Poté Daniel Twohearts utekl po svých. Další dva cestující ze zastaveného pick-upu byli zadrženi, ve voze byl navíc nalezen metamfetamin.

Twohearts prchl do sousední čtvrti, kde našel odemčené a nastartované auto. Od jeho krádeže jej nezastavil ani fakt, že v něm bylo rok staré dítě. Jeho matka nechala motor nastartovaný, aby se auto zahřálo (ve dne se teploty v Grand Forks pohybovaly kolem -8 °C), dala dítě do dětské sedačky a když se vrátila k autu se starším potomkem, auto bylo pryč.

Ujíždějícího Twoheartse policie dostihla až po 32 kilometrech a znovu mu propíchla pneumatiky pomocí pásů s bodci. Muž opět unikl, dítě se nezraněné vrátilo k matce.

V té chvíli již byly v pohotovosti všechny policejní útvary v celé Severní i Jižní Dakotě a v Minnesotě. V pátek večer policie zaznamenala další ukradený pick-up v oblasti, který následně našla opuštěný u obchodního domu v centru města.

Strážci zákona Twohearthse znovu dostihli až v pátek večer. Muž se zabarikádoval se dvěma rukojmími v bytě. Při policejním vyjednávání muž nejdříve propustil ženu, potom i muže. Následně namířil zbraň proti sobě. Po zaznění výstřelu se policie vlámala do bytu a podezřelého zadržela. Kapitán John Barnett pro Devils Lake Journal řekl, že Twohearthsova střelná zranění nejsou smrtelná.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi