Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dívka, která zmizela před 18 lety, brání únoskyni: Je to má máma!

Autor: Štěpán Šimůnek - 
14. ledna 2017
21:26

O ženě, která ji v roce 1998 coby novorozeně unesla z porodnice její biologické matce a vychovala ji, neřekne Kamiyah Mobley (18) křivé slovo. Glorii Williams (51) naopak brání a považuje ji za svou mámu.

V pátek si Kamiyah, která žila v Jižní Karolíně pod jménem Alexis Manigo, prošla neuvěřitelným životním veletočem. Policie jí prozradila její pravou identitu a sdělila jí, že byla v červenci 1998 unesena Glorií Williams 8 hodin poté, co přišla na svět.

Zatímco Gloria byla zatčena a obviněna z únosu, Kamiyah neboli Alexis ji obhajuje. „Není to žádný zločinec, je to moje máma, která mě skvěle vychovala a dala mi vše, co jsem potřebovala,“ vzkázala na Facebooku dívka, která už pomocí videochatu poprvé mluvila se svou biologickou rodinou.

„Vypadá jako její táta,“ řekla její babička Velma Aiken. Mezitím vyšlo najevo, že Gloria Williams přišla pár týdnů předtím, než Kamiyah unesla, o vlastní nenarozené dítě, a unesená holčička tak byla jakousi kompenzací.

Netušili jsme, že Alexis není její. Gloria vychovávala dvě vlastní děti a s Alexis působily jako šťastná rodina,“ říkají sousedé o ženě, které hrozí doživotí. Gloria se s Kamiyah stihla naposledy vidět, než ji převezli na Floridu, kde bude souzena, a řekla jí: „Moc tě miluju, holčičko moje….“

Táta a babička: Nikdy jsme neztratili naději

I když od chvíle, kdy jim byla Kamiyah unesena, uběhlo 18 a půl roku, neztratili členové její pravé rodiny ani na chvíli naději, že ji opět uvidí. „Cítil jsem, že je naživu a v bezpečí. Nevzdal jsem se ani na den naděje, že se znovu setkáme,“ prohlásil její otec Craig Aiken. „Každý den jsem se modlila a čekala na tenhle den. Bůh mé modlitby vyslyšel,“ dodala dojatě dívčina babička Velma Aiken.

Monikay ( 20. ledna 2020 19:45 )

tohle miminko bych tam nechala

londynskypes ( 15. ledna 2017 11:14 )

jako mimi byla odporna

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání