Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Panika v Palermu: Cirkusákům utekl tygr a několik hodin chodil po městě

Autor: els - 
30. ledna 2017
06:00

Bengálský tygr Oscar chtěl pocítit vůni svobody, a tak se ze své cirkusové klece vydal na výlet. Ten ale trval několik hodin a děsivá šelma během něho stihla polekat mnoho lidí. Zvíře způsobilo v sobotu v sicilském městě Monreale nefalšovanou paniku.

Strach z nebezpečného zvířete pocítili obyvatelé městečka Monreale v oblasti Palermo v jižní Itálii. Tygr bengálský totiž opustil svou klec v cirkuse a jal se procházet po ulici. Nakonec zakotvil před obchodem s kuchyňským vybavením.

Tygr uprchl v časných ranních hodinách a svobody si užíval až do dopoledne, kdy byl spatřen motoristy na ulici. Ti okamžitě přivolali policii. Policejní major si však nejdříve myslel, že jde pouze o hloupý žert. Opak byl ale pravdou.

Ke speciální jednotce, která byla přivolána k odchytu zvířete, se přidal i cvičitel z cirkusu. Ten nedovolil zvíře uspat, neboť měl obavy o jeho zdraví. Oscar byl nakonec odchycen do klece a převezen zpět do cirkusu, kde hned v pondělí vystoupí.

Kromě zděšení vyvolal Oscar také vlnu pozornosti u obyvatelů nedalekého domu, kteří si okamžitě začali fotit selfie s tygrem z bezpečí svých domovů.

V současnosti policie vyslýchá členy cirkusu kvůli dalšímu možnému ohrožení lidských životů.

naidka ( 30. ledna 2017 09:15 )

Ale di, pejsane, něco málo zvířat nám tady přece jenom zůstalo.

naidka ( 30. ledna 2017 09:12 )

Kdyby byl Oskar tak "děsivá šelma" , jak píšete, už by měl na kontě pár ulovených Palermanů, nemyslíte, Bleskáči?

Zobrazit celou diskusi