Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Scéna jako z filmu: Postřelený kanec se vřítil do školy!

Autor: Saša Vetkovská - 
16. ledna 2017
19:03

Se šípkovou, nebo se zelím? Stejný problém jako myslivci ve slavné Menzelově filmové komedii Slavnosti sněženek teď mohou řešit strážníci s myslivci v Litoměřicích. V místní škole totiž dorazili postřeleného kance.

Doslova filmová honička s kancem se odehrála v neděli odpoledne. O tom, jak se zraněné zvíře řítí městem, informovali lidé strážníky na linku 156. Policisté ho pronásledovali ze Střeleckého ostrova několika ulicemi, parkem.

Prase kličkovalo před auty. Zachytily ho při tom i městské kamery. Zvíře nezastavilo ani u 6. základní školy v ulici U Stadionu. Když se škola zvířeti postavila do cesty, proběhlo do budovy uzavřeným skleněným oknem.

„V šatnách se ho strážníkům a policistům podařilo zavřít. Přivolaný myslivec kance dostřelil,“ popisují strážníci nedělní odpolední drama na svých stránkách. Kuriózní případ se obešel naštěstí bez zranění lidí. Divočák ale ještě před svým skonem stačil napáchat ve škole pořádnou »paseku«.

Prase bylo drahé

Film Slavnosti sněženek natočil v roce 1983 režisér Jiří Menzel (78) podle stejnojmenné knihy Bohumila Hrabala (†82). K nezapomenutelným scénám patří právě nahánění divočáka Pepy.

Natáčení s prasetem bylo obtížné. Honorář za prase byl vyšší než honorář pana Hrušínského (pozn. red.: Rudolf Hrušínský hrál jednu z hlavních rolí),“ prozradil později režisér.

Zobrazit celou diskusi