Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčičce (9) našli smrtící nádor na mozku: Rodiče jí neřekli, že umírá, a plní jí přání

Autor: lm - 
29. ledna 2017
22:58

Devítileté holčičce našli lékaři smrtící nádor na mozku. Rodiče se ale rozhodli, že jí hrozivou pravdu neřeknou. Namísto toho se jí snaží splnit přání a vzít ji na všechna místa, která by chtěla vidět.

Ciaře Brill (9) z amerického New Hampshire byl diagnostikován nádor na mozku krátce po Vánocích. Holčička předtím trpěla bolestmi hlavy a zhoršil se jí zrak. Lékaři jí našli zhoubný agresivní nádor na mozkovém kmeni, bohužel je příliš velký a nedá se operovat.

„Řekli nám, že je to velmi vážné a že to není otázka let, ale spíš měsíců. Nedá se ani popsat, jak hrozné to je,“ popsala maminka Stacie v rozhovoru s magazínem People. Rodiče sice dceři řekli, že má rakovinu a je velmi nemocná, ale nenašli sílu na to, aby jí přiznali i to, že umírá.

Dívenku nyní čeká intenzivní šestitýdenní ozařování, do nemocnice bude docházet pětkrát týdně. Zbytek času chce rodina trávit spolu a využít tyto chvíle na maximum. Rodiče se rozhodli, že své dcerce splní její přání „poznat svět“.

Spolu už navštívili obří vodní park v Pensylvánii a během léčby by chtěli jet na výlet do New Yorku. Po ozařování pak mají v plánu Havaj a výletní plavbu s Disney tematikou. „Snažíme se pro ni dělat maličkosti, aby byla šťastná a vykouzlilo jí to úsměv na tváři,“ vysvětlili.

Finanční prostředky na léčbu a vysněné výlety rodina získává od dobrodinců přes internetovou sbírku. Lidé pro malou Ciaru už vybrali přes 87 tisíců dolarů (2,2 milionu korun).

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hedvicka ( 20. března 2017 08:55 )

Kidíku,kidíku, je vidět, že jsi zřejmě rodu pánského, protože ti totiž vůbec neví, co to je zplodit dítě, starat se o něj v nemoci.. a říci mu, že umře dřív než já? To není žádné hrdinství, říci mu, že má pár měsíců života, hrdinství je, neříct mu to. Ovšem je pravda, že já nevím, jak bych se zachovala já jako matka. Proto nikdo z nás nemá právo někoho v takovémto případě soudit.

kidik ( 31. ledna 2017 13:37 )

 Nevim, ale moje skoro 3lete dite vi, co znamena umrit a smrt. To dospeli delaji z deti nechapavce. A 9 let uz je celkem dost, aby to chapala.

Zobrazit celou diskusi