Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rozpustíme NATO a spojíme se s Ruskem, navrhla šéfka německé opozice

Autor: Alexandr Božilov - 
17. ledna 2017
18:33

Mnoho evropských politiků zřejmě zvedlo ze židle prohlášení předsedkyně největší německé opoziční strany. Ta totiž v reakci na nedělní Trumpův projev navrhuje rozpuštění NATO a vytvoření nové obranné aliance, která by zahrnovala také Rusko. S informací přišla německá stanice Deutsche Welle.

Předsedkyně levicové strany Die Linke Sahra Wegenknechtová svůj záměr uvedla pro třetí největší mediální skupinu v zemi Funke Mediengruppe. Pod tu spadá například deník Westdeutsche Allgemeine Zeitung. „NATO musí být rozpuštěno a nahrazeno kolektivním systémem obrany zahrnujícím také Rusko,“ nechala se slyšet 47letá politička.

Sahra Wagenknechtová a její manžel Oskar Lafontaine Sahra Wagenknechtová a její manžel Oskar Lafontaine | EPA

Šéfka nejsilnější opoziční strany pak ještě dodala, že nastupující americký prezident Donald Trump „nemilosrdně odkryl chyby a selhání (německé) spolkové vlády“.

Ostrá slova Wegenknechtové jsou reakcí na Trumpův nedělní rozhovor pro britský deník The Times. V něm krom kritiky německé kancléřky za její migrační politiku z Trumpových úst také zaznělo, že NATO je „zastaralá“ organizace.

Die Linke už v minulosti volala po lepších vztazích s Ruskem, což, jak se zdá, koresponduje s plány nastupující americké administrativy. Levicová strana je momentálně nejsilnější opoziční silou v parlamentu. Patří jí také křesla v zemských sněmech a Evropském parlamentu.

Hunt ( 17. ledna 2017 23:17 )

flesch2z:Zbrojní průmysl je velký byznys všude na světě ,ale o tom já nepíšu!

Hunt ( 17. ledna 2017 23:14 )

tramping:Pablbe,jakožto ultra vypatlanec se velice mýlíš-č.u.r.á.č.í. hlavo=taková prasata jako ty zlikvidovat!

Hunt ( 17. ledna 2017 20:15 )

simeone:Ty primitivní hovvado,Rusáci a jejich "systém" neumějí nic jiného,než budovat armádu,jinak jsou ve světě technologií a vědy úplně k ničemu=tak ty Ivany obdivuj dál!

zkzkz ( 17. ledna 2017 20:11 )

Ty jsi hňup!!!

Hunt ( 17. ledna 2017 20:11 )

hanka666:Jak?Tebe kuundo předhodíme ruským primitivům,aby se na tobě ukojili!

Zobrazit celou diskusi