Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah žen unikal 20 let: „Konečně,“ oddychli si policisté po jeho zatčení

Autor: Alexandr Božilov - 
23. prosince 2016
21:46

Předlouhých 20 let si australská policie lámala hlavu s případem vražd dvou žen. V pátek ale policisté oznámili, že vraha nejspíše konečně dopadli. Kriminalisté navíc zjišťují, jestli 48letý muž nestojí také za zmizením další ženy.

Pachatel vraždy spáchal v letech 1996–1997 v okolí Perthu. Nejdříve zmizela 23letá Jane Rimmerová. Po noci strávené se svými přáteli v luxusní čtvrti největšího města na západě Austrálie se už domů nevrátila. Její tělo se později našlo v buši 45 kilometrů jižně od Perthu.

Dvě zavražděné dívky – Jane Rimmerová (vpravo) a Ciara Glennonová (vlevo) a mezi nimi Sarah Spiersová, která zmizela před 20 lety, ale její tělo se nikdy nenašlo. Dvě zavražděné dívky – Jane Rimmerová (vpravo) a Ciara Glennonová (vlevo) a mezi nimi Sarah Spiersová, která zmizela před 20 lety, ale její tělo se nikdy nenašlo. | ABC News/video

Stejný osud s podobným scénářem potkal o necelý rok později další mladou ženu, 27letou Ciaru Glennonovou. Tentokrát však svědci objevili její tělo severně od města.

Navzdory usilovné policejní práci se kriminalistům dlouho nedařilo případy vražd vyřešit. K dopadení pachatele nepomohla ani vysoká odměna ve výši 250 tisíc australských dolarů (přes 4,6 milionu korun).

Až nyní policisté konečně ohlásili zásadní průlom ve vyšetřování: V jedné ze čtvrtí Perthu zatkli muže, kterého následně obvinili z vražd Rimmerové a Glennonové. Bradley Robert Edwards (48) už byl v minulosti vyšetřován kvůli dvěma útokům na mladé ženy. Policie se navíc domnívá, že může stát také za zmizením Sarah Spiersové. Osmnáctiletá dívka beze stopy zmizela v období mezi oběma vraždami a její tělo se nikdy nenašlo.

Už 20 let pohřešovaná Sarah Spiersová Už 20 let pohřešovaná Sarah Spiersová | ABC News/video

„Čeká nás ještě hodně práce. Ty vraždy představují největší komplex naší policie v historii Západní Austrálie. Na tom případu pracovaly po 20 let stovky policistů,“ uvedl pro BBC policejní komisař Karl O’Callaghan ze státu Západní Austrálie.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi