Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Berlíně pročesávají nemocnice. Do té, kam převezli po útoku 13 lidí, nepřišli

Autor: Tomáš Polák - 
21. prosince 2016
14:41

Zatímco Berlíňané se pomalu vzpamatovávají z pondělního krvavého útoku na vánočních trzích, policie zatím ještě nezvládla chytit teroristu zodpovědného za vraždu 12 lidí. Podle některých zahraničních médií začala dokonce prohledávat nemocnice, existuje totiž podezření, že by se mohl skrývat mezi zraněnými. Blesk.cz proto navštívil jednu z nemocnic, která zraněné přijímala.

Nemocnice Charité se nachází jen 12 minut autem od tržiště, do kterého najel zatím neznámý pachatel ukradeným nákladním vozem. „Přijali jsme celkem 13 zraněných, 8 z nich vážně,“ potvrdila Blesk.cz mluvčí nemocnice. Právě v této nemocnici během několika hodin další dva vážně zranění zemřeli. „Z pěti lehce až středně zraněných už jsme dnes začali pacienty propouštět,“ doplnila mluvčí.

O tom, že by se podezřelý Tunisan, jehož doklady se měly najít v nákladním voze, mohl skrývat v nemocnici jako zraněný, informovala rozhlasová a televizní stanice RBB. Podle ní policisté prohledali nemocnice v Berlíně a Braniborsku, protože jsou přesvědčení, že pachatel je zraněn. Jak ale zjistil Blesk.cz, minimálně jednu z nemocnic policisté neprohledávali.

Poslechněte si svědectví mladíka, který hned po útoku zachraňoval životy:

Video  Svědectví z Berlína: „Všude byli mrtví a krev.“ Marvin zachraňoval lidi.  - Tomáš Polák, Blesk TV
Video se připravuje ...

VŠE O ÚTOKU V BERLÍNĚ ČTĚTE ZDE

O tom jsme se dozvěděli až od vás,“ odpověděla mluvčí na otázku, zda policisté hledali útočníka i u nich v nemocnici. Univerzitní nemocnice Charité patří mezi největší nemocnice v Evropě. Podle mluvčí přijaly zraněné všechny budovy zařízení, kromě čistě výzkumné části.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi