Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Za teror v Berlíně hledá policie Tunisana. Měl osm jmen a možná je zraněný

Autor: uni, ČTK - 
21. prosince 2016
13:40

Německá policie pátrá v souvislosti s berlínským útokem na vánoční trh po podezřelém Tunisanovi. Stopy ukazující na něj našla v kamionu smrti. Informují o tom ve středu německá média. Policie to zatím nepotvrdila, na odpoledne ale svolala tiskovou konferenci. Podezřelý Tunisan byl podle Bildu policii znám jako člověk, jenž může být nebezpečný. Televize ARD mluví o napojení na salafisty na západě Německa. Podle dalších zpráv může útočník ležet zraněný v nemocnici.

Hledaný Tunisan podle médií užíval osm identit. Zdržoval se v Berlíně a na západě Německa, dřív údajně sháněl i střelnou zbraň.

O nové stopě informoval server deníku Allgemeine Zeitung. V kabině kamionu, který v pondělí projel vánočním trhem v centru Berlína, podle serveru našli policisté dokumenty vztahující se k jedenadvacetiletému Ahmadu A. Po něm teď pátrají na území celé spolkové republiky. Policii je muž podle listu znám i pod třemi dalšími jmény.

Server Spiegel Online informaci o Tunisanovi potvrdil, uvádí ale, že se tento člověk narodil v roce 1992 a má průkaz na jméno Anis A. Rozhlasová a televizní stanice RBB uvedla, že policisté prohledali všechny nemocnice v Berlíně a Braniborsku, protože jsou přesvědčeni, že pachatel pondělního útoku je zraněn.

Podezřelý Tunisan byl podle serveru deníku Bild policii znám jako muž, který může představovat nebezpečí. Televize ARD mluví o napojení na salafisty na západě spolkové republiky. Právě v západoněmecké spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko byl vystaven dokument, který policie našla. Má jít o dokument, který Tunisanovi umožňoval v Německu zůstat.

Video  3D animace ukazuje, jak proběhl teror na vánočním trhu v Berlíně.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Nová informace o identifikaci Tunisana do jisté míry vysvětluje optimismus, který dávají najevo zástupci policie. Ti věří, že se pachatele podaří brzy dostihnout.

Už v pondělí zatkla policie podezřelého Pákistánce, nakonec ho ale propustila, neboť se ukázalo, že pachatelem činu nebyl. Při útoku zemřelo 12 lidí, desítky dalších jsou zraněny.

RBB dnes také uvedla, že policie brzy ráno v souvislosti s útokem zatkla další osobu. Znovu se ale ukázalo, že nešlo o pachatele.

Video  Svědectví z Berlína: „Všude byli mrtví a krev.“ Marvin zachraňoval lidi na tržišti.  - Tomáš Polák, Blesk TV
Video se připravuje ...

Vše o útoku v Berlíně čtěte zde

marlen52 ( 21. prosince 2016 16:35 )

jak to že když měl 8 identit ho nevyhostili.jak říkám všechny naložit na lodě nebo do letadel a pryč s nima.stejně tady nemají šanci že se zapojí do normálního života kdo je zaměstná nikdo každý se jich bude bát nedá se jim věřit.a budeme je celý život živit.dobrá budoucnost

gabreta ( 21. prosince 2016 15:05 )

To máš fuk, odkud je. Stejně jsou všichni ze Sýrie!!

yokky ( 21. prosince 2016 14:38 )

hlavne ze zapalujte svicky, to je k h,,,vnu... oni se vam smeji jak jste najivni......🤓🤓🤓🤓😒😒😒☹☹☹☹☹

nbvcx007 ( 21. prosince 2016 14:17 )

Tak takhle se urcite najde, kdyz mu daji pasku pres oci. Jeste ten zbytek rozkostickovat, aby se nejak neposkodila jeho prava nebo tak neco...

fotrpjotr ( 21. prosince 2016 12:22 )

Co tam dělal tunisan,tak se přece neválčí.

Zobrazit celou diskusi