Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Poprava ruského velvyslance na výstavě: Policie odvedla celou rodinu útočníka

Autor: aba - 
20. prosince 2016
12:51

Doslova poprava se odehrála v pondělí na otevření výstavy moderního umění ruským velvyslancem v Ankaře. Mevlut Mert Altintas (†22) chladnokrevně zastřelil ruského velvyslance působícího v Turecku, Andreje Karlova. 

Podle svědků Altintas před útokem řekl, že se jedná o pomstu za ruské útoky v Sýrii. „My umíráme v Aleppu, vy zemřete tady,“ měl útočník prohlásit, než zastřelil ruského velvyslance přímo v galerii. Speciální jednotky potom zastřelili i Altintase.  

Podle posledních informací byl útočník sám policista a podle seznamů ministerstva vnitra patřil k pořádkové policii. Ukázalo se ale také, že byl spolu s dalšími osmi tisíci lidmi od policie propuštěn po červencové čistce, následující po pokusu o převrat v Turecku a svrhnutí prezidenta Erdogana.

Ihned po útoku si policie odvedla celou Altintasovu rodinu. Jeho rodiče, sestru, strýce i spolubydlícího a snaží se zjistit, co muže k činu vedlo. Objevují se zvěsti, že bydlel s novinářem a bloggerem Abdullahem Bozkurtem, který je obviněn z napojení na radikály a před několika dny uvedl, že „zahraniční ambasády už nejsou v Turecku v bezpečí.“

Turecká média informovala, že Altintas pocházel z nevěřící rodiny a ženy v jeho rodině prý nenosily hidžab. Ruský prezident Vladimír Putin útok odsoudil jako provokaci a snahu o zhoršení vztahů mezi Ruskem a Tureckem. 

agfor ( 20. prosince 2016 20:13 )

Erdoganovci asi používají metody od Adolfa. Rodiny začených pak už viděli jen hrobníci.

tgbg ( 20. prosince 2016 19:04 )

Rusáci by jenom válčili, zabírali další a další území, na kterých si staví vojenské základny po celém světě. Tak teď to mají za to.

majojo ( 20. prosince 2016 17:36 )

Speciální jednotky potom zastřelili i Altintase. Paní Šmuclerová by měla vydat pravidla pravopisu pro pisatele bulváru. Věřím, že by šel na dračku.

mrd.vola ( 20. prosince 2016 14:50 )

až rusáci nebudou mít co žrát a chlastat, tak češi už budou dávno hladem mrtvý

verka1 ( 20. prosince 2016 14:40 )

Putin pořád všude chce válčit, v Rusku lidi nemají co jíst, ale na války peníze jsou. Terorista, ne terorista řekl pravdu.

Zobrazit celou diskusi