Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otec dvou dětí (†41) podstoupil eutanazii: Kvůli závislosti na alkoholu!

Jednačtyřicetiletý Nizozemec Mark Langedijk podstoupil eutanazii kvůli závislosti na alkoholu.
Jednačtyřicetiletý Nizozemec Mark Langedijk podstoupil eutanazii kvůli závislosti na alkoholu.  (Autor: Twitter, Facebook, Profimedia, archiv)
Autor: lm - 
29. listopadu 2016
18:55

Jednačtyřicetiletý Nizozemec Mark Langedijk podstoupil eutanazii kvůli závislosti na alkoholu. Dvojnásobný otec už nedokázal žít jako alkoholik a zvolil si raději smrt.

Mark Langedijk (†41) dlouhá léta bojoval se závislostí na alkoholu. Rodina se o jeho problému dozvěděla před osmi lety. „Psychologové, psychiatři, lékaři a další profesionálové se mu snažili pomoci, ale nikdo nevěděl, jak se Mark doopravdy cítí,“ popsal jeho bratr Marcel.

Muži se snažila všemožně pomoci i jeho rodina. Po rozpadu manželství mu nabídli zázemí, Markovy rodiče se starali o jeho děti, sehnali mu ubytování, dávali mu peníze, zařizovali mu odvykačky a podporovali ho. „Během těchto osmi náročných let byl 21krát přijat do odvykacího programu, ale rodiče stále věřili v šťastný konec,“ uvedl bratr s tím, že Mark ale pokaždé začal znovu pít. 

Mark se tak dlouho trápil, že nakonec neviděl jiné východisko, než požádat o usmrcení. „Chci zemřít, už je toho moc,“ řekl svému lékaři. Komise pak po přezkoumání jeho případu eutanazii schválila. Mark zemřel obklopen rodinou 14. července. Před smrtí poseděl s rodiči na lavičce, vtipkoval, popil pivo a dal si oblíbené jídlo. V 15:15 mu pak lékaři podali smrtící injekci. „Začal jsem brečet, rodiče plakali, všichni, dokonce i Mark,“ popsal Marcel.

Marcel nyní plánuje o bratrově případu vydat knížku. Bude čerpat především z Markových deníků, které jsou podle něj „beznadějným koktejlem bolesti, pití, samoty a smutku“.

djaba ( 30. listopadu 2016 07:28 )

 Život s notorikem je peklo a trpí celé okolí ,říká mi moje baba . Ale já vydržím nepít i několik desítek minut , tak co chce . Že prý nemáme peníze , ale co těch peněz za vrácené lahve ?

naidkavopruz ( 29. listopadu 2016 20:50 )

to je smutné,jdu si dát panáka

Japa ( 29. listopadu 2016 20:24 )

Markovi rodiče - v 1. pádu měkké "i", máte to špatně...

Vladimir72 ( 29. listopadu 2016 20:04 )

 Pitomec a jeho rodina ještě blbější

mak ( 29. listopadu 2016 19:23 )

 opravte si tu hrubku v zajmene přivlastňovacím, jestli víte, co.to.be, skloňovat to neumite

Zobrazit celou diskusi