Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejtlustší muž Slovenska tři měsíce nevyšel z bytu! Rodina se bojí nejhoršího

Autor: rc - 
30. října 2016
19:17

Nejtěžší muž Slovenska se straní světu a zůstává uvězněn mezi čtyřmi stěnami. Rodina Pavla Zuberca (40) má strach o jeho zdraví a prosí o pomoc!

Nejtěžší muž Slovenska má vážné zdravotní problémy a jeho rodina se bojí nejhoršího. Pavel Zuberca v poslední době vůbec nevychází ze svého bytu. Celý den je zavřený sám mezi čtyřmi stěnami. „Už dva a půl měsíce nevyšel z bytu, přibírá, zhoršuje se jeho zdravotní stav a my se začínáme bát toho nejhoršího,“ říká smutně Pavlův bratranec Ján Sarvaš serveru cas.sk.

O svého syna se bojí i otec, který je invalida. Pavel ho nepřišel navštívit dlouhé tři měsíce, a to od něho bydlí pár metrů! „Moc mu chci najít pomoc. Jsme při něm celá rodina,“ řekl serveru cas.sk Pavlův otec.

Rodina mu chce najít odborníka, který by mu pomohl se zdravotními problémy a Pavel by zároveň s jeho pomocí absolvoval lékařská vyšetření. „Jednoznačně potřebuje pomoc. Chci, aby se dostal z nejhoršího, vždyť už mám jen jeho a potřebuji ho. Musí se postavit a bojovat,“ řekla serveru cas.sk Pavlova nevlastní sestra Nika.

Odborník mu pomohl už jednou. Do parády si ho vzal Ladislav Jankovič a Pavel za rok shodil neuvěřitelných sedmdesát kilo! Tenkrát dokonce zvládl dojít pěšky k matčině hrobu. Jenže léčba po dvou letech skončila a v létě Pavlovi křuplo v kříži. Od té chvíle to s ním jde z kopce. Nemůže se pořádně hnout a kvůli strachu o zdraví nevychází vůbec ven.

obezitou bojuje už od dětství. Sice při porodu vážil stejně jako většina novorozenců, ale postupně začal přibírat. Po pubertě ho začaly trápit zdravotní problémy. V jednatřiceti letech dostal infarkt a měl opravdu namále! Krevní sraženina těsně minula srdeční cévu a Pavel musel urychleně na sál.

Jeden lékař kdysi Pavlovi řekl, že se nedožije třicítky! Zlověstná předpověď se naštěstí nevyplnila. Pavel už má na zádech čtyři křížky. Nyní se ale jeho rodina o jeho zdraví velmi bojí a jedinou šanci vidí v odborníkovi, který mu v minulosti vrátil chuť do života.

jiznicechy ( 31. října 2016 01:33 )

Jednou jsem se Vám o tom bavil v nějaké souvislosti s lékařem, který se zabývá metabolickými poruchami - odpověděl mi, že je to geneticky dané. Proto je také obezita nemoc a proto se léčí. Je to v hlavě, je to v hlavě. Oni si tím jídlem něco nahrazují nebo kompenzují k tomu nějaké dispozice, možná nemoc - pomoc potřebuje. To víte, kdyby to bylo tak snadné to zvládnout, nemělo by tolik lidí problém. Lze mu něž přát, aby to zvládl.

ellenic ( 30. října 2016 23:49 )

Bystrozraký Poukazujete na jiné kvůli údajnému odsuzování a sám píšete o tlustých lidech a tlustých bezpohlavních bábách.

ellenic ( 30. října 2016 23:45 )

Tohle si pan Pavel musí konečně uvědomit, nemůže se stranit, zůstávat zavřený v bytě a nic nedělat pro to, aby to zvládl . Ten sladký džus před ním na stolku o něm cosi vypovídá. Místo džusu čistou vodu, omezit pečivo, více zeleniny, pohyb .

LordHoror ( 30. října 2016 23:14 )

asi má hodně práce z domova

vosavopruz ( 30. října 2016 21:45 )

by mě zajímalo jak tihle extrémně tlustí lidé jdou na velkou a utřou si zadek,nebo jak se sprchují. Třeba za to ten Slovák nemůže,ale jestli je to ze zřaní,tak ho nelituju.

Zobrazit celou diskusi