Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tajfun Sarika udeřil na Filipínách: Zabil dva lidi, tři další se pohřešují

Autor: ČTK - 
16. října 2016
09:00

Nejméně dva mrtvé si vyžádal mohutný tajfun, který dnes zasáhl severovýchod Filipín. Další tři osoby se pak pohřešují. Živel také přerušil dodávky elektřiny do postižených oblastí, porážel stromy a způsobil záplavy.

Tajfun Sarika, místně nazývaný Karen, se přihnal dnes časně ráno do filipínské provincie Aurora a pokračoval přes hustě osídlené zemědělské regiony země. Vichr dosahoval v nárazech 220 kilometrů v hodině, strhával střechy z domů a kácel stromy i stožáry elektrického vedení. Přístupové silnice do některých obcí byly zablokovány.

Ve východní provincii Catanduanes přišel o život muž, kterého strhl říční proud, další farmář zemřel, když v silném vichru spadl hlavou na zem. Tři rybáři se pohřešují.

Zrušeno bylo téměř 200 domácích a mezinárodních letů a tisíce cestujících uvázly v přístavech poté, co trajekty spojující jednotlivé ostrovy nebyly vpuštěny na rozbouřené moře, napsala agentura AP.

Mohutné srážky zvedly hladiny vodních toků a ty zatopily nízko položené zemědělské vesnice. Většina měst v ostrovní provincii Catanduanes s 260.000 obyvateli zůstala bez dodávek proudu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi