Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Srdceryvný snímek: Pytláci zabili a rozkuchali slona, kvůli čínské medicíně

Autor: lm - 
26. září 2016
18:28

Nejen trh se slonovinou je postrachem slonů. Dokládá to smutný snímek z asijské Barmy, kde ochránci přírody v džungli objevili mrtvé a napůl vykuchané zvíře. Pytláci jej zabili kvůli rostoucí poptávce po sloní kůži.

Majestátní zvíře leží rozkuchané v džungli. Při pohledu na snímek z asijské Barmy se ženou slzy do očí. Slona zabili a stáhli z kůže pytláci. Hrozbou pro slony už není jen černý trh se slonovinou, ale i potřeby čínské medicíny.

V sousední zemi se totiž rozmáhá poptávka po sloní kůži, jíž jsou přisuzovány léčebné účinky. Z kůže se vyrábí šperky, které podle obchodníků dokážou zvrátit špatný zdravotní stav. Kilo sloní kůže se prodává za v přepočtu zhruba 1400 Kč. Hotový náramek pak přijde na tři tisíce korun.

Slon indický je považován za ohrožený druh a v Barmě žije odhadem 4-5 tisíce kusů. Barmská vláda se příliš v ochraně slonů neangažuje a tvrdí, že jsou jí známy pouze čtyři podobné případy za posledních pár měsíců. Podle neoficiálních zdrojů bylo ale od počátku roku zabito a stáhnuto z kůže na 50 slonů indických.

kozarica ( 27. září 2016 07:41 )

Lidé jsou hoxxxx,co pro peníze udělají cokoliv.Neuznávám atrakce typu vození dětí na poníkovi,lidí v kočáře zapřáhnutého za koně a "hurá" po kolonádě v Karl Varech.Ať lidé zvednou *** a projdou si kolonádu pěšky.Pro koně,poníky atd. nemají jejich "páníčkové" ani připravený kýbl s vodou,aby se napili.HNUS.A v Thajsku je to největší atrakce,vozit se na slonovi. Včerejší reportáž o 2 myslivcích co postřelili jelena a pak byl zastřele jeden z nich,to je taky odporné.Takže zvíře trpělo / postřelením/a smrt myslivce-"bezva" bilance.Je to odporné.ač chtěli jelena,narvat si bachor...fuj myslivcům.

Zobrazit celou diskusi