Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slon v zoo zabil školačku (†7): Hodil po ní kámen a zasáhl ji do hlavy

Autor: lm - 
31. července 2016
22:55

Obrovská tragédie! Jinak se ani nedá nazvat incident, k němuž došlo v úterý v marocké zoo. Sedmiletá školačka se fotila s rodinou u výběhu, když slon sebral ze země velký kámen a vymrštil ho do vzduchu. Kámen bohužel trefil školačku do hlavy a ta zraněním v nemocnici podlehla.

V zoo v marockém hlavním městě Rabatu došlo v úterý odpoledne k ohromné tragédii. Slon tu smrtelně zranil teprve sedmiletou školačku, která se fotila u jeho výběhu. Zvíře sebralo chobotem ze země kámen a vymrštilo ho do vzduchu. Padající kámen bohužel dívku zasáhl do hlavy.

Podle svědků dívka v tu chvíli seděla na ramenou svého táty. Podle ředitele rodina neporušila žádná pravidla a stála v „bezpečné“ zóně. Dívka po zásahu kamenem do hlavy upadla do bezvědomí a zemřela po převozu do nemocnice.

„Nehody tohoto typu jsou vzácné, nepředvídatelné a nezvyklé. Stejně se tomu děje v různých mezinárodních zoo, nedávno například v Disney Worldu v Orlandu či v Cincinnati v USA,“ brání se ředitel, který vyjádřil rodině upřímnou soustrast. Podle svědků ale trvalo záchrance „věčnost“, než na místo dorazila, a zoo by měla mít vlastního lékaře pro podobné případy.

Video  Varování: Video obsahuje drastické záběry!  - YouTube
Video se připravuje ...

zkratous ( 1. srpna 2016 00:31 )

jo,jo http://zpravy.idnes.cz/slon-kamen-divka-maroko-0vl-/zahranicni.aspx?c=A160728_163226_zahran icni_ane

Digitt ( 31. července 2016 23:55 )

Bože vy jste tak aktuální

alfasamec ( 31. července 2016 23:18 )

 ... Hodil po školačce kámen a nebo kámen vyhodil do vzduchu a ten spadl na holčičku? To bude trochu rozdíl, ne? Sernzace za každou cenu.

Zobrazit celou diskusi