Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babička kluka, který spadl do výběhu v zoo: Gorilu nemuseli zastřelit!

Autor: lm - 
3. června 2016
15:50

Neměli ho zastřelit! Babička klučiny, kvůli kterému zastřelili gorilího samce Harambeho, promluvila. Zbytečná smrt goriláka ji prý velmi zarmoutila.

Už je tomu téměř týden od incidentu v zoologické zahradě ve východoamerickém Cincinnati a veřejnost je stále rozlícena smrtí goriláka Harambeho. Ošetřovatelé museli sedmnáctiletého samce gorily nížinné zastřelit poté, co do jeho výběhu spadl čtyřletý chlapec. Ředitel zahrady Thane Maynard prohlásil, že to byla těžká, ale správná volba. Lidé chtějí, aby za smrt Harambeho pykali rodiče, kteří na chlapce nedávali dobrý pozor.

Zatímco matka komunikuje s veřejností prostřednictvím mluvčí a sociálních sítí, babička chlapce otevřeně promluvila pro britský deník Daily Mail. Smrt goriláka ji prý opravdu zarmoutila. „Já si stále myslím, že to mohli udělat jinak, i když tvrdí, že nemohli,“ uvedla Valerie Dickerson (55) s tím, že video goriláka s jejím vnoučkem ji ale velmi vyděsilo.

Podle babičky je malý chlapec naštěstí v pořádku, jen je lehce v šoku. Rodiče své děti prý nijak nezanedbávají. „Jejich matka je drží zkrátka. Kluci vyvádí klukoviny a vždycky budou, ale ona je pořád sleduje,“ vysvětlila Valerie.

Rodina chlapce je nyní pod drobnohledem sociálky a policie, které prověřují, jestli je u nich všechno v pořádku.

Video  Samec gorily Harambe byl zastřelen poté, co do jeho výběhu spadlo dítě.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

 

jiznicechy ( 3. června 2016 20:03 )

Neurážej krásnou nížinnou gorilu, prosím Tě!

aentoni ( 3. června 2016 16:38 )

A spadnul tam vůbec chlapec omylem? Podle mne si jen hošík spletl opičáka s otcem, nebo dědečkem. Chlapec teď z toho bude mít celoživotní trauma, že zavinil smrt příbuzného.

hejhej ( 3. června 2016 16:34 )

Tito ledé se umějí jedině rozmnožovat a pak nejsou schopni uhlídat své potomky. A k vůli takovým muselo být zastřeleno zvíře.

aentoni ( 3. června 2016 16:28 )

sores ( 3. června 2016 15:55 )

Máma i otec sami vypadají jako ta gorila! Černoši musí být potomci goril jelikož jsou jim hodně podobní, čelistí mohutnou pusou a srstí na hlavě!!!

Zobrazit celou diskusi