Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Střelba v americkém obchodním centru: Na místě je 5 mrtvých, vrah prchá

Autor: ČTK, tmp - 
24. září 2016
13:55

Pět mrtvých si v pátek vyžádala střelba v obchodním centru ve městě Burlington v americkém státě Washington. O život přišly čtyři ženy a také jeden muž, který nakonec podlehl vážným zraněním. Informovala o tom v sobotu tamní policie. Střelec uprchl ještě před příjezdem policistů, kteří po něm pátrají.

Podle svědků vešel ozbrojený muž hispánského původu do obchodního centra Cascade Mall krátce po 19:00 místního času (dnes po 04:00 SELČ) a začal v jedné z velkých prodejen střílet z pušky. Útok vyvolal paniku, lidé prchali po chodbách a zavírali se v okolních obchodech.

Než dorazila policie, pachatel uprchl. Motiv jednání pachatele není zatím jasný. Na místě zůstal i jeden zraněný muž, který zemřel v sobotu brzy ráno.

Střelec z amerického obchodního centra zabil 4 lidi. Střelec z amerického obchodního centra zabil 4 lidi. | ČTK, Reuters, EPA

Aktivně pátráme po podezřelém a stopách," sdělil mluvčí washingtonské policie Mark Francis.

Na místě zasahovali záchranáři a policie, která obchodní centrum i okolí vyklidila a uzavřela. Středisko prohledávalo několik hodin 11 týmů detektivů a dvě skupiny se psy.

Agenti Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) pomáhají úřadům v pátrání po pachateli, na patrání byly vyčleněny desítky policistů. Kancelář FBI v Seattlu oznámila, že "nemá žádné informace, které by naznačovaly další plánované útoky". Burlington leží zhruba 100 kilometrů severně od Seattlu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kuromrd ( 24. září 2016 18:06 )

poručík Hamáček řekl Kefalínovi že je lidí jako sraček - sr.aček, a to už je jak dávno

deep_ass_flsting ( 24. září 2016 17:58 )

Americká demokracie v praxi.

suzanena ( 24. září 2016 13:58 )

 Musíte půjčování peněz mezi jednotlivci vyrovnat se s finančními potížemi, aby konečně prolomit patovou situaci, která způsobí bankám. Paní sandrana firma je schopna provést úvěr na částku, kterou potřebujete a s podmínkami, které vám usnadní život. Po splatnosti 5 let do 25 let v poměru 2% ročně nabízíme 10.000 € k € 5.000.000. Můžete mne kontaktovat: sandrana_credito@hotmail.com děkuji

maledivy2016 ( 24. září 2016 13:07 )

Když budu cítit zbraň, jakou že ji mám, tak si ji seženu během jediného dne, debile!

ivoadler ( 24. září 2016 11:19 )

No tak víme, že Zeman není génius, jak se občas prezentuje, resp. jeho okolí. Ale pořád nejlepší z toho, co bylo k dispozici. Jó, v Americe se furt něco děje, když nestřílí policie, střílí občani.

Zobrazit celou diskusi