Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Útočník s nožem napadl lidi v nákupním středisku: Zastřelili ho policisté

Autor: ČTK, lm - 
11. května 2016
07:52

Čtyři osoby ve městě Taunton ve státu Massachusetts na severovýchodě Spojených států pobodal muž, kterého následně postřelil policista. Jak podezřelý, tak dva ze čtyř pobodaných později svým zraněním podlehli.

„Podezřelý a dvě z jeho obětí nežijí,“ oznámila místní policie. Přesné motivy útočníka se ještě zjišťují, policie nicméně dosud nenašla žádné stopy svědčící o spojení s terorismem. „Veřejnost již není ohrožena,“ ujistil policejní mluvčí.

Nejmenovaný muž nejprve pobodal nožem dva lidi v jednom domě v Tauntonu, později naboural auto před obchodem v nákupním středisku, kde nožem zranil další dva lidi, než útočníka zasáhl policista, který zrovna nebyl ve službě.

Záchranáři transportují zraněného útočníka do nemocnice. Záchranáři transportují zraněného útočníka do nemocnice. | ČTK

K incidentu došlo o úterním večeru místního času, kdy ve střední Evropě bylo již po půlnoci. „Uslyšel jsem výstřely a viděl jsem policisty nabíjet (útočné pušky) A-15, a tak jsem vzal nohy na ramena,“ vylíčil televizi WBZ očitý svědek.

Taunton leží asi 65 kilometrů jižně od Bostonu.

bizon_pepa ( 11. května 2016 13:45 )

Kdyby bylo v Německu možno nosit zbraň, tak by to tam mohlo taky dopadnout jinak.

drtikol ( 11. května 2016 09:07 )

Útočník tmavé pleti s plnovousem..asi taky nejspíš psychicky nemocný s politickým motivem jako včera na nádraží u Mnichova,který řval Alah akbar

Zobrazit celou diskusi