Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Doktorka při císařském řezu zranila dítě, na hlavičce mu udělala jizvu

Autor: haj - 
23. září 2016
19:36

Příchod miminka na svět má být pro jeho rodiče tím nejkrásnějším momentem v životě, bohužel pro maminku Emmu Edwards ze Skotska byl její porod jen jedna velká katastrofa plná stresu. Nejenže musela do porodnice dojíždět z velké dálky, ale hlavně lékař posléze během císařského řezu poranil její novorozené dítě a způsobil mu ošklivou jizvu na hlavičce. Než pak děťátku plastický chirurg ránu zašil, uběhlo dalších 24 hodin.

„Byla to katastrofa od začátku až do konce,“ řekla Emma Edwards (21) britskému Mirroru. Původně byla do nemocnice Raigmore ve městě Inverness objednána na čtvrtek 16. června, aby jí provedli císařský řez kvůli velikosti děťátka.

Emma tedy spolu s partnerem Georgem McPhee (26) vyrazila den předem z téměř 200 kilometrů vzdáleného města Wick. Jenže poté, co devět hodin proseděla v čekárně, jí oznámili, že na zákrok není čas kvůli tomu, že přivezli příliš mnoho naléhavých případů. „Slíbili mi, že to udělají jako první věc v pátek ráno, takže jsme zase zůstali přes noc,“ popisuje liknavý přístup personálu.

Jenže ani druhý den se nic nedělo, dvojice tedy odjela na víkend domů a do Inverness se měla vrátit až v neděli večer, aby dítě přišlo na svět v pondělí ráno. Jenže pak se vše zkomplikovalo a Emmě praskla voda. „Když jsem se obrátila na porodníka s tím, že mi voda odtekla ve tři hodiny ráno a že mě to hodně bolí, měla jsem kontrakce, ale nikdo mě neprohlédl.“

I tak se žena dostala na řadu až v 10 hodin dopoledne, kdy se zdálo být vše v pořádku, dokud se holčička nenarodila. „Rychle ji odvezli na jednotku zvláštní dětské péče, protože jí řízli do hlavy,“ líčí Emma děsivé zranění. Později jí chirurg přišel říci, že ke zranění došlo, jelikož prý nikomu neřekla o odtoku plodové vody. Jenže maminka se jen tak nedala a zkontrolovala lékařské záznamy, v nichž byla informace uvedena.

Žena, která císařský řez prováděla a její dcerušce Karmen ošklivou jizvu o délce čtyř centimetrů způsobila, se posléze vymlouvala, že netušila, že pacientka už rodí. Jednalo se navíc jen o zástupkyni lékaře, která v nemocnici není ani trvale zaměstnána. „Chtějí se sejít, abychom si promluvili o tom, co se stalo. Spustili vyšetřování na tu doktorku,“ vysvětluje Mirroru Emma, pro kterou je incident dodnes velmi palčivým tématem.

Není divu, vždyť zranění na levé straně hlavy rozhodně nebylo žádné lehké škrábnutí. Navíc bylo mezi uchem a okem, a kdyby skalpel řízl jen o trochu dál, mohla Karmen přijít i o oko. Kromě toho trvalo dalších 24 hodin, než miminku ránu ošetřil plastický chirurg. Musel totiž nejprve přicestovat z Aberdeenu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

moiaza ( 24. září 2016 12:27 )

I mistr tesař se utne.Mám rád lidí, kteří nikdy nic nepokazili, vždy všechno udělali tak jak má být a nikdy se nezmýlili. Před takovými hluboce smekám.

spania ( 24. září 2016 11:18 )

Tak tomu se říká bordel ve zdravotnictví.

maxovskej ( 24. září 2016 08:22 )

Je to dost divný zdravotní systém, mohla ona i dítě zemřít díky otálení a neprofesionalitě lékařů a ke všemu málem zmrzačili dítě při porodu, doufejme že se k něčemu podobnému nedopracujeme i u nás v Česku...

owner ( 24. září 2016 02:09 )

to beavis1: Ti z tý anatomie asi už hráblo to tak vypadá

beavis1 ( 24. září 2016 01:49 )

Opakovanými údery pěstí bych tý doktorce zarazil do nitra lebky: 2 kosti horní čelisti (maxilla) 2 lícní kosti (os zygomaticum) 2 nosní kosti (os nasale) 2 slzní kosti (os lacrimale) 2 horní skořepy nosní (Concha nasalis superior) 2 střední skořepy nosní (Concha nasalis media) 2 dolní skořepy nosní (Concha nasalis inferior) 2 patrové kosti (os pallatum) kost radličnou (Vomer) Příště by si dala pozor.

Zobrazit celou diskusi