Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holčičku (†2) zabil otec (†19) v autě, když se chtěl vyhnout dechovému testu

Autor: shp - 
16. září 2016
20:16

Byla to normální jízda tasmánským městem Sorell. Jenže řidič Alex Peart (†19) si před ní nejspíš trochu přihnul. Jakmile uviděl kolonu aut vedoucí k policistům, kteří prováděli náhodné dechové testy, zpanikařil. Jako by zapomněl, že má v autě přítelkyni a malinkou dcerku Ruby (†2). Udělal otočku a dal se na úprk. Ten však dopadl tragicky.

Peart upaloval za volantem jako smyslů zbavený a jízdu nezvládl. S vozem naboural do sloupu, který prakticky roztrhl auto vedví. Mladý otec a matka Xanna Rose Weavell z vozu vyletěli předním sklem. Zatímco Peart byl na místě mrtvý, jeho přítelkyně a maminka malé holčičky vyvázla jenom s menšími zraněními.

Ruby umístěná na zadním sedadle v sedačce však neměla nejmenší šanci přežit. Její tělíčko bylo příliš malinké na to, aby vydrželo takový náraz. Auto po něm navíc začalo hořet. „Ruby byla nejsladší a nejrozzářenější dívka, kterou všichni milovali. Spoustě lidí bude chybět,“ řekl Peartův kamarád ze střední školy Daily Mailu.

O Peartovi, který způsobil svým zbrklým jednáním její smrt, dodal: „Byl to úžasný a milující otec.“ Policie nyní pátrá po svědcích havárie. Vše ale nasvědčuje tomu, že za smrt dítěte i té své může řidič. Byl ještě náctiletý a neuvědomil si, že jakékoliv ohrožení života za zabránění ztráty řidičáku rozhodně nestojí.

darina1 ( 17. září 2016 10:24 )

Matka roku,sedne i s dítětem do auta s vožralou. To normální člověk nepochopí.

maledivy2016 ( 17. září 2016 07:05 )

Ještě že to nebyl pejsek!

Zobrazit celou diskusi