Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Děsivá paralela: Jeden rok, dvě nehody jen pár kilometrů od sebe a deset mrtvých cizinců

Autor: dce, rys - 
18. září 2016
14:03

Čtyři mrtvé si vyžádala sobotní nehoda v zábřehu na Šumpersku. Z pětičlenné ukrajinské posádky přežil jen jediný, když do jejich osobního auta narazil autobus. Řidič osobáku patrně nedal přednost. Podobná tragická nehoda se stala jen 80 kilometrů odsud přesně před rokem. Tehdy zemřelo šest Poláků...

Co se přesně stalo? V Olomoucké ulici vjelo osobní auto pod kola autobusu plného důchodců. Zatímco v busu se nikomu nic vážného nestalo, z pětičlenné ukrajinské posádky osobního vozu přežil jen jeden člověk. Škoda Felicia plná cizinců vyjížděla z vedlejší silnice na obchvat Zábřeha. Řidič (†28) přehlédl zprava přijíždějící zájezdový autobus a vjel mu do cesty. Řidič busu neměl nejmenší šanci střetu zabránit.

Šero, únava, déšť? Felicia se v  okamžiku změnila v hromadu šrotu. „Kromě řidiče utrpěli smrtelná zranění a na místě zahynuli další dva muži (†20 a †47) a mladá žena (†24),“ sdělila policejní mluvčí Marie Šafářová. Poslední cestující (52) z felicie byl přepraven do olomoucké fakultní nemocnice. „Jeho stav je velmi vážný,“ řekla Blesku mluvčí.

Příčina nehody je pro vyšetřovatele zatím záhadou. Vyústění vedlejší silnice z centra Zábřehu na jeho obchvat je dobře přehledné. „Svou roli tam mohly sehrát světelné podmínky, únava řidiče nebo poměrně intenzivní déšť v době nehody,“ konstatovala mluvčí Šafářová.

Přitom přesně před rokem zemřelo při tragické nehodě u Rousínova - tedy pouhých 80 kilometrů od Zábřehu - šest cizinců, tentokrát Poláků. Jeli v dodávce, která zezadu narazila do českého kamionu. Šlo o nejtragičtější nehodu loňského roku.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání