Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děda o 11letém modroookém džihádistovi: Není pro něj cesty zpět, jeho život skončil

Autor: lm - 
5. září 2016
22:01

Už není šance na záchranu. To si o svém vnoučkovi myslí Terry Lynch (56) z Velké Británie. Právě on je dědou jedenáctiletého JoJo Jonese, kterého ISIS v posledním zvráceném videu pasoval do role popravčího.

Terry Lynch je nevlastním tátou Sally Jones (47), která nechvalně proslula svým útěkem do spárů ISIS, kde se stala nevěstou džihádu. V rozhovoru s deníkem The Sun Terry Lynch uvedl, že jeho nevlastní dcera brala drogy a kvůli tomu se z ní tak lehko stala fanatička. „Čím dřív umře, tím líp,“ prohlásil bez milosti.

Sally Jones bohužel před třemi lety neodešla do Sýrie sama. Žena s sebou vzala i svého tehdy osmiletého syna. JoJo Jones (11) se pak objevil v roli popravčího v jednom z posledních zvrácených videí Islámského státu. Když Terry Lynch viděl svého vnuka »v akci«, byl upřímně zděšený a v šoku.

„Promarněný život. Jeho život tím skončil. Neexistuje žádný způsob, jak by se ještě někdy mohl vrátit do normálního světa. Je to příšerné,“ popsal své pocity zdrcený děda. „Byl to rozkošný malý chlapec, krasavec. Teď je z něj ztracená duše, nikdo už ho nedostane zpátky,“ dodal.

Zobrazit celou diskusi