Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Miliony migrantů vyhostíme, hřímal Trump. A opět zmínil zeď s Mexikem

Autor: mib/ČTK - 
1. září 2016
06:40

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump ve svém projevu uvedl, že pokud se stane prezidentem, žádný nelegální migrant v zemi nebude moci získat právní status nebo občanství, bude se muset vrátit do země svého původu a požádat o opětovný vstup. Trump učinil z nelegální migrace hlavní bod svého tažení do Bílého domu, napsala agentura Reuters.

Trump rovněž slíbil zavést „ideologickou certifikaci“ potenciálních imigrantů, která by zahrnovala otázky ohledně vraždy ze cti, postavení žen, gayů a o radikálním islámu.

Trump ve svém téměř hodinovém projevu prakticky nezměnil svoji pozici, která je jádrem jeho prezidentské kampaně, upozornila agentura AP. Potvrdil svůj tvrdý postoj vůči nelegálním migrantům, i když v poslední době se zdálo, že svůj postoj zmírnil. Upozornil, že USA vítají migranty, ale ti musejí přijít do země legálně a být řádně prověřeni.

Trump se několik hodin před svým projevem nečekaně setkal s mexickým prezidentem Enriquem Peňou Nietem. Při setkání potvrdil, že pokud se stane americkým prezidentem, chce, aby na hranicích s Mexikem stála zeď, která bude USA chránit před nelegální migrací a kriminalitou. Ve svém projevu nyní potvrdil, že chce, aby zeď plně zaplatilo Mexiko, které to však odmítá. „Ještě to neví, ale zaplatí,“ prohlásil.

Průzkumy dávají šanci na zvolení demokratické soupeřce Trumpa Hillary Clintonové. V celostátním průzkumu společnosti Ipsos pro agenturu Reuters uvedlo 45 procent voličů, že dá hlas demokratické kandidátce, pro Trumpa jich bylo 33 procent. Clintonová také vede nad Trumpem v klíčových státech pro celostátní úspěch, jakými jsou Florida, Ohio a Virginie.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

spania ( 1. září 2016 12:37 )

Taky fandím D.Trumpovi a doufám,že to v USA vyhraje!Je to rázný muž,který umí mluvit,ví,co chce a jde si za tím.Nedovedu si představit,že by měla vést Ameriku Hillary.Nikdy jsem ji neměla ráda.

fotrpjotr ( 1. září 2016 12:05 )

Diskutující na Blesku drží Trumpovi palce,aby vyhrál volby na presidenta.

HahaBimbi ( 1. září 2016 10:52 )

ja doufam, ze zvitezi Trump......uz to ze porusili prava obcanu USA "zvolenim"...Obamy, cloveka co je privandrovalec...hruza, stejny maso jako amerikan Dienstb., nekope za Cechy , ale za zniceni Evropy....je to slendrian poustet k moci lidi co nejsou vlastenci a jen hrabou a hrabou.....Obamuv bratr Kenan- muslim- mnohozenstvi....politik, je zvlastni, ze zrovna tato rodina je tak politicky "uspesna"....kasparek v rukou dabla....a Hilery je to same v "ruzovem"...krome toho , zensky jsou neskutecne kruty, kdyz se msti.

maledivy2016 ( 1. září 2016 10:34 )

Trump je jednička a Hillary stará podvodná intrikacká bezcharakterni falešná zakomplexovaná stařena!

xxxx678 ( 1. září 2016 09:10 )

Doufám, že toho rasistu a hulváta Hillary pořádně rozdrtí. Kdo by vám tam makal, pane Trump, když tam nechcete Mexikánce, Portoričany apod?Hillary a Obama jsou zakladateli IS no to stačí!!!Doporučovala bych nosit častěji tu kšiltovku na makovici, alespoň trochu to schová ten váš odporný ksicht.

Zobrazit celou diskusi