Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Pro bláznivou politiku v USA není místo,“ řekl Obama. A novinářům přidal radu

Autor: ČTK, sou - 
30. března 2016
07:10

Americký prezident Barack Obama se opět pozastavil nad politickým prostředím letošních prezidentských voleb ve Spojených státech. Při této příležitosti podle agentury AP vyzval novináře, aby nejen od sebe, ale i od kandidátů vyžadovali lepší výkony.

Hlavní otázka, kterou Obama při zahraničních cestách dostává, je prý ohledně toho, co se nyní v Americe děje. Dodal, že tuto otázku si lidé v zahraničí kladou, neboť Ameriku chápou jako stát, kde není místo pro naprosto bláznivou politiku. 

„My všichni jsme se podíleli na tom, aby tento systém fungoval. Jsme za tento úspěch zodpovědní a není to jen o tom, že je to důležité pro Spojené státy, je to důležité pro planetu,“ řekl Obama.

V této souvislosti Obama vyzval mediální společnosti a producenty, aby poskytli reportérům prostor k tomu, aby mohli následovat své instinkty a hlouběji se věnovat tématům.

„Dobře odvedená práce není jen o tom dát někomu do ruky mikrofon. Patří k tomu zjišťování informací, otázky, pídění se do hloubky a požadovat víc,“ řekl. Dodal, že by lépe posloužilo to, kdyby miliardy dolarů ve svobodných médiích šly ruku v ruce s opravdovou odpovědností, a to obzvláště tehdy, když politici zveřejňují neuskutečnitelné plány či slibují věci, které nemohou splnit.

Obama nedávno ostře kritizoval předvolební rétoriku kandidátů na křeslo v Bílém domě a také násilnosti a střety, které doprovázejí mítinky republikánského favorita Donalda Trumpa. Kvůli výrazům, které především republikánští kandidáti používají, se řada rodičů rozhodla svým dětem sledování debat zakázat. Mnozí dětští psychologové zase doporučují, aby rodiče s dětmi o tématech z debat diskutovali a vše jim vysvětlili.

Nezadat ( 27. dubna 2016 09:50 )

Světová studie o IQ zařadila černochy na poslední místo,pak následuje šimpanz a to se ještě přezkoumává.Bohužel se furt ukazuje,že mají pravdu.

atakdale ( 30. března 2016 08:49 )

 zm.rd zhulenej

stacho ( 30. března 2016 08:29 )

Drž si své blázny na uzdě a neser se do cizích záležitostí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kmother ( 30. března 2016 08:21 )

Ano, bláznivou politiku v USA nechceme, ale do celého světa ji musíme vyvážet a musíme rozjebat fungující systémy kdekoli jinde.....

cicavec ( 30. března 2016 08:09 )

černoušek zase prská,raději ať si zamete před svím prahem.

Zobrazit celou diskusi