Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Rusové začali stavět ostnatý plot. Obeženou jím kus hranice s Polskem

Rusové začali stavět ostnatý plot na polské hranici. „Politická hra,“ míní lidé (Ilustrační foto).
Rusové začali stavět ostnatý plot na polské hranici. „Politická hra,“ míní lidé (Ilustrační foto).  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: tmp - 
30. srpna 2016
07:29

Na okraji Kaliningradské oblasti začalo Rusko stavět ostnatý plot. Moskva tak podle všeho reagovala na polskou vládu, která zrušila tzv. malý pohraniční styk. Ten platil od roku 2012 mezi ruskou enklávou v Pobaltí a přilehlou polskou oblastí. Informovalo varšavské Radio Zet.

„Na jedné i druhé straně vládne přesvědčení, že za tímto rozhodnutím jsou politické hry, na které doplácejí obyčejní lidé na obou stranách 210kilometrové hranice,“ napsal portál Onet.pl. Právě lidé, kteří v oblastech žijí, podle portálu nejvíce trpí, jelikož je tzv. malý pohraniční styk doslova živil.

„Rusové ho (plot) začali stavět bez jakéhokoli oznámení polské straně, ihned poté, co Polsko odstoupilo od dohody o tzv. malém pohraničním styku,“ informoval rozhlas.

Moskva tak zjevně reaguje na jednoměsíční pozastavení tzv. malého pohraničního styku, o kterém rozhodlo Polsko 4. července kvůli summitu NATO ve Varšavě a Světovým dnům mládeže v Krakově. To navíc i po uplynutí termínu prostřednictvím ministra zahraničí Jaroslawa Źielinskeho projevilo obavu o bezpečnost v Polsku. Zatím tak není jasné, zda bude obyvatelům regionů znovu dovoleno cestovat bez víz.

tgbg ( 30. srpna 2016 08:30 )

proč vám komunistfašistická masmedia neustále zatajují pravdu ??????????? Ruský poslanec: Syrští teroristé dostávají mzdu od Moskvy ---- každý spojenec RUSSKA je terorista a jako s teroristou s ním musí být jednáno Moskva finančně zabezpečuje teroristické organizace. Z jeho slov vyplývá, že teroristé islámské skupiny Nur al-Din al-Zina dostávají plat z Moskvy . Je to tatáž skupina, která sťala 12-letého chlapce palestinského původ, zajatého v blízkosti Aleppa v červenci letošního roku. Teenager byl obviněn z pomoci dobrovolnické brigádě Al-Quds, která bojuje na straně nelegitimní syrské vlády. Na Západě byla skupina Nur al-Din al-Zina řazena k tzv. umírněné opozici. ---- v ČR jsou placeny z RUSKA teroristické komunistické neziskovky, komunistická mafie KSČM .

Zobrazit celou diskusi