Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Islamisté pobodali šéfa charitativní vývařovny u Paříže. Křičeli Alláhu akbar

Autor: ČTK, Mii - 
1. července 2016
13:25

Ani v době zvýšených bezpečnostních opatření kvůli mistrovství Evropy ve Francii není ve francouzských ulicích klid. Po rvačkách mezi fanoušky však tentokrát došlo na nábožensky motivovaný útok. V nemocnici skončil pobodaný šéf charitní vývařovny v Montreuil u Paříže. Zaútočili na něj dva lidé s noži a sekyrou, vykřikovali při tom Alláhu akbar (Bůh je veliký).

Muž byl převezen do nemocnice, rozsah jeho zranění není znám. S odvoláním na policii o tom informovala agentura Reuters.

Pobodaný v Montreuil vedl dobročinnou restauraci Restos du Coeur (Restaurace srdce), která ve Francii připravuje pokrmy pro potřebné. Podle policejních zdrojů měl útočící pár vedle nože i sekeru.

Agentura upozorňuje, že Francie za posledních 18 měsíců zažila několik útoků, ke kterým se přihlásili islámští radikálové. V červnu Francouz arabského původu ubodal u Paříže policistu a zavraždil jeho partnerku. Následně se přihlásil k radikálnímu hnutí Islámský stát. V zemi od loňského listopadu platí výjimečný stav.

tgbg ( 1. července 2016 16:20 )

Evidentně ruská stopa.

agfor ( 1. července 2016 15:33 )

Vždyť je tam Hollande chtěl. Takhle se salámisti integrují a obohacují společnost.

pekaaaros ( 1. července 2016 15:04 )

Tak hodný člověk. Chtěl jenom vyvařovat potřebným. Chtěl pomáhat lidem, aby bylo na světě lépe. Proč to jen udělali? (srdíčko, sluníčko)

egyptanka ( 1. července 2016 14:59 )

Překvapit to může jen sluneční praštěné havloidy.

587587 ( 1. července 2016 13:49 )

 Pobodali šéfa charitativní vývařovny? Tak to muselo sluníčkáře dost překvapit. Nebo bude omluvou, že nechutnala polévka?

Zobrazit celou diskusi