Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muslimka zabránila dalšímu teroru v Paříži: Udala radikály včetně kamarádky

Autor: shp - 
11. dubna 2016
22:58

Nebýt jí, zemřelo by při teroristických útocích v Paříži loni v listopadu mnohem více lidí. Radikálové totiž chystali další úder. Policii přivedla na stopu strůjce útoků Abdelhamida Abaaouda francouzská muslimka, která dala strážcům zákona životně důležitý tip.

Nejmenovaná hrdinka doprovázela svou kamarádku Hasnu Aitboulahcen do domu, kde se setkala tváří v tvář zločinci z ISIS Abdelhamidu Abaaoudovi. „Viděla jsem ho v televizi, řekla žena webu The Guardian.

Hasnu se poté pokusila opít a přesvědčit, ať svému bratranci Abaaoudovi přestane pomáhat. Bohužel marně. Když viděla, jak radikálové zabili v ulicích Paříže 130 nevinných lidí, rozhodla se jednat. Teroristy naprášila policii.

Je důležité, aby svět věděl, že já sama jsem muslimka. Je důležité, aby lidé věděli, že to, co Abaaoud a ostatní udělali, není podle učení islámu,“ prohlásila žena. Chtěla tak vysvětlit veřejnosti své počínání.

Svoji kamarádku Hasnu znala tři roky, kdy s ní bydlela. Než se přidala k teroristům, měla velké problémy s drogami. Nakonec se ji neznámá hrdinka rozhodla zradit. Při zátahu zemřel jak strůjce teroru, tak jeho sestřenice. Zachráněno však bylo bezpočet lidských životů.

Teroristické útoky v Paříži přehledně na Blesk.cz

Zobrazit celou diskusi