Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kuřácký „kurník“ uprostřed Evropského parlamentu: Poslanci se nevejdou

Autor: tmp - 
29. května 2016
06:12

Nejenom evropské poslance nekuřáky překvapil a zároveň rozhořčil jen několik měsíců starý kuřácký box, který se objevil ve druhém patře Evropského parlamentu. Přestože samotná skleněná konstrukce je jen několik metrů čtverečních velká a kuřáci se v ní tak logicky dost mačkají, kouř z ní je cítit po celé chodbě.

„Jestli chcete potkat v Evropském parlamentu kuřáka, tak ve druhém patře je takový kuřácký box. Ten se tam objevil před pár měsíci, já z něj vůbec nemám radost, protože když tam probíhám, tak dostávám ránu kouře,“ postěžoval si redaktorovi Blesk.cz český europoslanec Luděk Niedermayer.

A je to skutečně tak. I když si návštěvníci parlamentu nemusí nenápadného skleněného boxu ani všimnout, určitě si všimnou všudypřítomného kouře z cigaret, který rozhodně nezůstává pouze uvnitř přeplněného boxu. Ten je oficiálně určený až pro dvanáct osob, ale podle zjištění Blesk.cz už devět lidí je v něm stísněno. 

Kouřit chodí na požární schodiště

„Já nevím, kdo tady tohle vymyslel, mně se to nelíbí, ale tipoval bych, že Češi za to lobbovali,“ zažertoval poslanec. I přesto ale Niedermayer zůstává pozitivní. „Je to furt lepší, než když je to na těch požárních schodištích, protože když ve Štrasburku běžím do osmého patra a narazím tam na tu kouřovou bariéru, tak mám pocit, že ten pohyb přestává být zdravý,“ řekl Blesk.cz. Do Štrasburku jezdí poslanci z Bruselu na plenární zasedání zhruba jednou za šest týdnů. Podle evropských smluv o Evropské unii je totiž Štrasburk druhé sídlo Evropského parlamentu. 

Niedermayer ve Štrasburku není sám, kdo rád využívá schodiště ke „cvičení“. „Oni (kuřáci – pozn. red.) chodí na požární schodiště, přitom tam jsou terasy, a pro ty, kteří tam cvičí na schodech, je to devastující,“ postěžoval si. 

schelly ( 3. června 2016 09:30 )

Tak to vidíte, a tady se kvůli kouření propouští lidi z práce. Já zapomněla, že poslanci Evropského parlamentu jsou nadlidi.

egyptanka ( 3. června 2016 06:18 )

Měli by si to kouření sami zakázat.

joudajoudovy ( 30. května 2016 07:26 )

eu poslani jsou otevrene hlavicky a vsichni budou spokojeni. kurnik pro kuraky kurnik pro cvicence kurnik pro relax kurnik pro kojici matky kurnik pro ctenare kurnik pro navstevy bude se vstupupovat po skupinach na stanovenou dobu, pak rekuperacni jednotka vycisti vzduch.

ejvm1712 ( 29. května 2016 14:15 )

Je mě to jedno. Ať se třeba p o s e r o u

havran2 ( 29. května 2016 13:04 )

JE TO JAKO PLYNOVÁ KOMORA V KONCENTRÁKU ! ! ! JEJICH VOLBA ! ! !

Zobrazit celou diskusi