Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vaneska (†3) spadla do kanálu a zemřela: Kolik chtějí rodiče za její život?

Za smrt tříleté Vanesky, která spadla do kanálu, podle soudu nemůže konkrétní osoba.
Za smrt tříleté Vanesky, která spadla do kanálu, podle soudu nemůže konkrétní osoba.  (Autor: Nový Čas)
Autor: shp - 
18. května 2016
19:39

Konkrétní viník se nenašel. Za smrt teprve tříleté holčičky Vanesky, která spadla do pět metrů hlubokého kanálu, nenesou podle soudu v Nitře vinu dva obvinění zaměstnanci kanalizačních služeb. Jde prý o selhání vícero jedinců a organizací. Zdrcení rodiče přitom požadují za smrt dívenky od vodárny horentní sumu.

Děvčátko spadlo do kanálu v roce 2012. Dívenka se utopila ve vodě, která její tělíčko unášela celých pět kilometrů. Holčičku se snažil zachránit strýc, se kterým byla na procházce, ale marně. Rodiče z její smrti vinili zaměstnance kanalizačních služeb a vodárny.

Soud v Nitře však rozhodl, že za smrtí Vanesky nestojí konkrétní osoba, ale jde o selhání vícero faktorů. „Žádný důkaz neprokázal, že oba obžalovaní v něčem zanedbali svou povinnost,“ uvedla při zdůvodňování rozsudku podle Nového Času soudkyně.

Situace byla vyústěním selhání a lhostejnosti obyvatel včetně strýčka Vanesky, kteří věděli o chybějícím poklopu, ale též vodárenské společnosti a města,“ dodala. Rodiče zesnulé dívenky, kteří na ni myslí každým dnem, jsou z verdiktu soudu nešťastní.

Myslím si, že jistý díl viny nesou i oba dva zaměstnanci služeb, ale hlavní díl zodpovědnosti stojí na vodárnách, které budeme i nadále žalovat. A to v případě uznání viny i náhrady nemajetkové újmy,“ prohlásil otec děvčete Peter. S manželkou chtějí za její život v přepočtu 3,24 milionu korun.

kuniksicht ( 24. května 2016 03:16 )

v prve rade za celou situaci patrne mohou zasrani (zlodeji), sberaci kovu, dale pak ten, co dekl - poklop vykoupil a jednoznacne i ti, co delaji takove zakony, ktere umoznuji temer beztrestne nechat krast poklopy, kanalove mrize, zabezpecovaci zarizeni a dalsi a dalsi. tohle je verejne ohrozeni a za to by meli jit sedet vsichni bez jakychkoliv vyjimek "natvrdo"

brunos ( 18. května 2016 20:25 )

 To vypadá že víc jak dítě jim chybí peníze. Potřebovali by výprask řeznickou holí vypečenci !

Zobrazit celou diskusi