Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Václav (†59) zkolaboval na dvorku: Je mrtvý, rozhodla operátorka po telefonu!

Autor: Karel Janeček - 
23. května 2016
16:54

Na smrti našeho tatínka má podíl operátorka linky 155. To si myslí rodina Václava H. (†59) ze Slezských Rudoltic na Bruntálsku. Operátorka totiž podle nich rovnou po telefonu rozhodla, že je mrtvý a sanitku nevyšle.

Václav H. zkolaboval ve středu v zahradě rodinného domku v centru obce jen 25 minut poté, co mluvil se sousedem. Sousedova manželka ho později uviděla ležícího a ihned zalarmovali záchranku. Operátorka jim ale prý řekla, že na mrtvoly nejezdí a že na místo pošle policii.

„Dělal na zahradě. Já jsem ho uviděla jako první. Víc k tomu ale říkat nebudu,“ říká žena ze sousedství. „Ale záchranka nepřijela,“ dodává rozhořčeně. Operátorka údajně pouze souseda po telefonu vedla, jak postupovat. Sanitu neposlala. „Nemáme přístroje, nic. Správně měli přijet. Víme přece, že záchranky jezdí ke kdejakému opilci. Že nepřijedou… co měl manžel chudák dělat dál?“ uzavřela sousedka.

Pozůstalí po Václavu H. už případ předali policistům. „Ano, řeší to policie. Ale my se k tomu zatím opravdu nebudeme vyjadřovat. Není ani vyřízený pohřeb. Ve čtvrtek ho budeme pohřbívat. Je to ještě čerstvé a bude to ještě hodně těžké. Byť už o tom mluvit je těžké,“ sdělila příbuzná Václava H.

„Po víkendu případ prověří vedoucí operačního střediska. Poslechneme si hovory k události. A dáme samozřejmě vědět,“ uvedl záchranář Lukáš Humpl.

zlataa ( 24. května 2016 08:24 )

Proč si to nejdřív nepřečtete než chytře reagujete?

nick55 ( 23. května 2016 19:52 )

Operátorka snad měla dávat pokyny jak resuscitovat, dokud nepřijede RZ s lékařem, pokud to nenapadlo nikoho z rodiny a jen nad ním stáli a lamentovali

byvalyvoIiccssd4 ( 23. května 2016 18:51 )

V dnešní době jsou lemplové doktoři, natož nějaká přiblblá operátorka.

dylina ( 23. května 2016 17:00 )

No,tak tohle je na kriminál...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání