Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Severní Karolínu bojkotují umělci i firmy. Nutí transsexuály na „špatná“ WC

Autor: ČTK, sou - 
5. května 2016
07:16

Nový zákon schválený nedávno v Severní Karolíně, který omezuje ochranná opatření pro homosexuály a transsexuály, je v rozporu s federálním zákonem o ochraně práv a není možné jej vymáhat. Oznámilo to ve středu americké ministerstvo spravedlnosti.

Kritizovaný zákon ruší platnost jistých místních opatření určených k ochraně gayů, lesbických žen, bisexuálů a transsexuálů (LGBT). Vyžaduje rovněž, aby občané používali veřejné toalety odpovídající pohlaví, které mají uvedené v rodném listu. 

Zákon odsoudily skupiny na ochranu práv homosexuálů, ale také některé firmy a celebrity. Proti normě se vyjádřily například společnosti Bank of America a Apple. Společnosti PayPal a Deutsche Bank zastavily svoje plány v tomto státu a zpěvák Bruce Springsteen na protest proti novému zákonu zrušil plánovaný koncert v Severní Karolíně. 

Americké ministerstvo spravedlnosti v dopise guvernérovi státu Patu McCrorymu sdělilo, že kritizovaný zákon je v rozporu s částmi federálního zákona o občanských právech, který zakazuje diskriminaci na základě pohlaví. Severní Karolíně tudíž hrozí, že by mohla být hnána před soud a přijít o stovky milionů dolarů z federální kasy, napsala agentura AP. 

Mluvčí guvernéra McCroryho, který zákon v březnu podepsal, se k věci zatím nevyjádřil. Guvernér kritizovaný právní akt v minulosti bránil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

trhnisinadledvinkou ( 5. května 2016 11:00 )

do metra

djaba ( 5. května 2016 09:56 )

 Já jsem metrosexuál ,tak kam ?

tvujosudzmrde ( 5. května 2016 09:43 )

MRTVEJ BUZERANT=DOBREJ BUZERANT!!!!!!!!!!!!!VČETNĚ TRANSEK!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi