Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Chlapci (6) našli smrtící nádor: Matka léčbu odmítla, prý by mu "usmažila mozek"

Autor: lm - 
12. dubna 2016
21:26

Malý klučina (6) z Austrálie se před Vánoci dozvěděl krutou diagnózu. Doktoři mu našli nádor v mozku a doporučili chemoterapii a radioterapii. Matka ale léčbu odmítla, protože jí přijde moc drastická, a raději ho chtěla umístit do zařízení paliativní péče.

Lékaři diagnostikovali malému Oshinovi Strachanovi (6) rakovinu loni v prosinci. Doktoři mu našli v mozku meduloblastom, což je zhoubný a rychle rostoucí nádor. Chlapec měl podstoupit chemoterapii a radioterapii, které mu dávaly šance na přežití až 60 %. Matka ale vše smetla ze stolu s tím, že nechce, aby léčba jejímu synovi "usmažila mozek".

"Nerozumím tomu a to jsem řekla i onkologovi. Kdybych tu jejich léčbu chápala, pak bych svolila, ale prostě mi to hlava nebere. Oni léčí rakovinu karcinogenem, případně i dvěma karcinogeny, to mi nedává smysl a opravdu nechápu, proč se tomu vůbec říká léčba," vysvětlila své rozhodnutí Angela v pořadu 60 Minutes. Svého syna prý chtěla namísto toho vzít do centra paliativní péče v Asii.

Australský soud byl ale jiného názoru a léčbu pro malého chlapce přikázal. Rozhodnutí matky nechápal ani přední australský neurochirurg Brian Owler. Podle něj sice léčba přináší určitá rizika, ale hodně dětí "díky léčbě nádor přežije a posléze vedou plnohodnotné a šťastné životy".

Matka ale australské soudy přirovnala k těm v nacistickém Německu a stojí si za svým. "Viděla jsem, čím si musí tyto děti a jejich rodiny projít, a není to nic jiného než toxické peklo. Ty děti nejsou ve skutečnosti naživu, jsou úplně nadrogované,  vyčerpané a na pokraji smrti," uvedla. Angela prý léčbu rovněž odmítla poté, co viděla, co to udělalo s její matkou a nevlastní matkou, které obě zemřely na rakovinu. "Raději bych Oshinovi nabídla klid, lásku a zábavu do doby, co to půjde," dodala. Rodina prý bude dál bojovat, aby o léčbě svého syna mohla rozhodnout sama.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hackoff ( 12. dubna 2016 22:23 )

no tak tohle bych nechtel soudit. pokud jsou ale sance vysii nez nizsi tak si myslim ze je dobre ze ho budou lecit. to ze matka nechape jiste veci ta jeste tim obhajuje proc ho nenecha pomoci. to je jako kdyby clovek rikal, ze nechape jak muze kus kremiku a nejaky program vubec fungovat a proto ofmital pouzivat veskerou elektroniku. clovek nemusi byt nuklearni vedec aby si mohl rozvitit zarovku elektrinou ktera pochazi z temelina. od toho jsou tu odbornici a kazdy by se mel venovat tomu co umi.

Zobrazit celou diskusi