Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

ISIS nechal popravit tři údajné špehy: Jedním z katů byl postižený vozíčkář

Autor: lm - 
4. února 2016
20:08

Libyjští islamisté popravili tři muže, které obvinili ze špionáže. Jedním z nemilosrdných katů byl zřejmě i džihádista na kolečkovém křesle. Islámský stát přitom loni prohlásil, že postižení lidé, zejména děti, si nezaslouží žít.

Islamisté zveřejnili další děsivé snímky ze své brutální popravy. Islámský stát vydal rozsudek smrti nad třemi muži, kteří byli obviněni ze špionáže. Fanatici nechali své zajatce v oranžových uniformách veřejně ukřižovat v libyjské Sirtě, rodišti zesnulého diktátora Muammara Kaddáfího.

Jedním z nemilosrdných katů byl zřejmě i džihádista na kolečkovém křesle. Handicapovaný bojovník je na snímku oblečený v maskáčovém úboru a černé kukle jako jeho bratři. Ze snímků ale není patrné, kolik zajatců popravil.

Je paradoxní, že se islamisté pochlubili svým handicapovaným katem, když před nedávnem nemilosrdně odsoudili na smrt všechny postižené a handicapované děti. Jeden z kleriků dohlížející na právo šaría koncem minulého roku vyhlásil, že "bojovníci Islámského státu jsou oprávněni zabít novorozené děti s Downovým syndromem nebo jiným viditelným postižením a také handicapované děti", uvedl britský deník Daily Mail. Fanatici z ISIS poté prý povraždili desítky postižených miminek.

rumungro ( 5. února 2016 02:39 )

Bývalý řidič cisterny?

gabreta ( 5. února 2016 01:04 )

Vocasové to je ale obrněnej vozejk!!

dylina ( 5. února 2016 00:42 )

To mi poser-Džihádista na kryplkáře- doufám že platí pojištění VZP!

Zobrazit celou diskusi