Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Místo do práce jdou úředníci na nákupy či sjíždět řeku. Vyhodí je do 48 hodin

Autor: ČTK, mts - 
19. ledna 2016
06:50

Italská vláda chce po sérii skandálů zpřísnit tresty pro úředníky, kteří pracovní čas tráví mimo kancelář. V nejhorším případě mají být propouštěni do 48 hodin.

Italské televize v posledních měsících pravidelně vysílají záběry z bezpečnostních kamer, které přistihují úředníky po celé zemi, jak se u docházkových čteček přihlašují do práce a pak vzápětí zase odcházejí pryč. Někteří tráví pracovní čas na nákupech, jeden dokonce v disciplinárním řízení přiznal, že si vyjel sjet řeku na kanoi.

Běžné je také, že úředník do práce jde, ale přihlašuje i ostatní kolegy pomocí jejich kartiček, aby měli čas se po ránu v klidu prospat. Největším výtečníkem v této oblasti byl 53letý úředník, který bydlel ve stejném domě, kde byl i zaměstnán. Kamery ho nasnímaly, jak jde k čtečce dokonce jen v pyžamu, aby zbytečně neztrácel čas a mohl rychle opět ulehnout do postele. Ve své lenosti to přitom dotáhl tak daleko, že někdy chodila místo něj jeho manželka v županu a natáčkách.

Premiér Matteo Renzi označil tento jev za zcela nepřípustný a svým přitvrzením postupu vůči lenošivé státní správě hodlá prý chránit většinu úředníků, která je poctivá a dochvilná.

Zlí jazykové se ale ptají, nakolik je ona většina veliká. Například v přímořském San Remu kontroloři zjistili, že svoje pracoviště pravidelně opouští na různě dlouhou dobu 72 procent zaměstnanců tamější radnice.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sores ( 19. ledna 2016 09:58 )

Tak to mohu potvrdit! Také jsem pracoval celý život v kanceláři a vím co si všechno mohl člověk dovolit oproti dělníkům!!! Prostě nesrovnatelné, proto obdivuji lidi co musí makat fyzicky ve špíně a zimě a nehnout se z pracoviště.A co teprve pásová výroba, děsivé. Navíc příkladem jdou lidem naši politici,chrápou nebo čumí do mobilu pokud se vůbec dostaví!!!!

reiner ( 19. ledna 2016 09:16 )

Svého času proběhla tiskem zpráva, že z jednoho pražského podniku propustili větší množství zaměstnanců, protože většinou během pracovní doby sledovali porno ....

jana999 ( 19. ledna 2016 08:49 )

musíš se snažit být výš, kde už není koho bonzovat, kam se chodí pracovat na golf

panda82 ( 19. ledna 2016 08:31 )

Nu v Česku taky oblíbená praktika, st ačí se postavit před koncem prac doby k úřadu a vidíte,

moiaza ( 19. ledna 2016 08:12 )

U nás to být zavedeno nemůže. Kdo by řídil republiku, když by poslanecké lavice zely prázdnotou?

Zobrazit celou diskusi