Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejznámější slovenský mafián míří před soud! Potkan je podezřelý z desítek vražd

Autor: lm - 
14. ledna 2016
23:36

Nejslavnější slovenský mafián stane opět před soudem! Slovenská policie přivezla z Maďarska Jozefa Roháče (59), kterému se přezdívá Potkan. Profesionální vrah je známý expert na výbušniny a mistr převleků.

Jozef Roháč je jeden z nejznámějších slovenský mafiánů, který má na kontě desítky vražd a atentátů na Slovensku a v Maďarsku. Svoji kariéru započal už v roce 1985, kdy se pokoušel z tehdejšího Československa dostat za hranice s pistolí namířenou na prominentního rukojmího, někdejšího náměstka ministra zdravotnictví. O rok později se mu pak jako jedinému v historii podařilo utéct z věznice v Ilavě. Po amnestii se dostal na svobodu a v 90. letech se stal vlivnou postavou slovenského podsvětí.

V roce 2008 byl zadržen v Česku a vydán ke stíhání do Maďarska, kde čelí obvinění z několika vražd. Odtud ve středu putoval na Slovensko, kde se spolu s kumpány Martinem Bihárim a Róbertem Lališou bude zpovídat ze svých rolí v takzvaném gangu Sýkorovců. Mezinárodně hledaný boss slovenského podsvětí Martin Bihári byl v říjnu zatčen v Česku a vydán ke stíhání.

Soudní proces s trojicí profesionálních vrahů se po roce začíná dostávat do grandiózního finále. Převoz Roháče na Slovensko potvrdila týdeníku Plus 7 dní mluvčí soudu Katarína Kudjaková: „Obžalovaný byl dočasně vyžádán pro účely psychiatrického a psychologického zkoumání.“

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi