Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Anna popsala krvavé útoky v Egyptě: Ulice byla zablokovaná policajty!

Autor: shp - 
11. ledna 2016
20:37

Strach z teroristického útoku v egyptské Hurghadě zažili na vlastní kůži kromě Čechů i Slováci. V době krvavého napadení hotelu Bella Vista se poblíž nacházela Slovenka Anna, která v zemi žije. Televizi JOJ poskytla rozhovor o tom, co se na místě stalo.

Zrovna v době útoků se Anna vracela domů a taxíkem přejížděla přes ulici, kde se nachází hotel Bella Vista. „Ulice byla zablokovaná policajty, auta byla odkloněná,“ popsala situaci na místě. Hurghadu, vyhledávané turistické centrum, vyhledávají samozřejmě i Slováci.

Podle informací z registračního formuláře se v Egyptě momentálně nachází devět slovenských občanů, osm z nich přímo v Hurghadě, a dva dokonce v daném hotelu. Jsou však v pořádku,“ informoval mluvčí ministerstva zahraničních věcí Peter Stano.

V hotelu bylo podle informací Anny však dokonce 20 Slováků, většina byla v době útoku zavřena ve svých pokojích. „Naši slovenští turisté se rozhodli zůstat,“ říká Slovenka. A to i přes to, že jim vedení hotelu nařídilo místo na chvíli opustit.

Již den po útoku to ale na místě vypadalo jako kdykoliv jindy. „Přešla jsem celou ulici. Stojí na ní klasický kontrolní policejní bod. Na ulicích je normální pohyb. Hurghada normálně žije,“ dodala.

I když se zpočátku všichni báli teroristického útoku, vypadá nyní spíše napadení hotelu spíše jako pomsta bývalých zaměstnanců. Při útoku byli pobodáni dva Rakušané a jeden Švéd. Jednoho útočníka policie zastřelila, druhého zneškodnila.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi