Role záporáka Antonína Hložánka z Ulice proslavila herce Miroslava Hanuše v negativním světle. Naštěstí je to však pouze jeho role. V reálném životě je totiž herec Hložánkův pravý opak. Proč ale hraje v televizi hlavně bezpáteřní šmejdy? V tom má zcela jasno.

„To je tím mým obličejem,“ uvedl Hanuš v rozhovoru pro Magazín MF Dnes. „U filmu rozhoduje, jaký jste typ a jak vás čte kamera. Možná hraje roli i to, že jsem plachý. A jak jsem plachý, tak asi navenek vysílám nějaké silácké vlny,“ zapřemýšlel.

„Přitom tím nic nezamýšlím. Třeba stejně působím, když někam přijdu na casting? Jestli tam taky nevědomě vysílám nějaký signál typu ‚chcete do držky?‘, pak by to vysvětlovalo, proč si úspěšně vykoledovávám ty role kreténů,“ dodal.

Naštěstí si ale zahraje i role kladné. „Hraju často sympaťáky. A u nás v Divadle v Dlouhé jsem specialista na role, které mají vlasy. Když se podíváte na fotky kolegů v mém věku, pochopíte proč. A já mám krásné vlasy. (s nadsázkou si prohrábne kštici) Problém je to u filmu a televize, kde hraju ty blbce. Abych vypadal ještě blbější, tak mi češou pěšinky, jenomže ty mé krásné vlasy jsou neposedné, takže ráno před natáčením bývám na nástup do maskérny napsaný úplně první...,“ dodal herec.

Fotogalerie
5 fotografií