Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Medvěd napadl skautského vedoucího. Šelma ho v jeskyni pokousala téměř k smrti

Autor: ČTK, kle - 
22. prosince 2015
08:05

Téměř hodinu a půl trvalo americkému skautskému vůdci, než se dostal ze spárů medvěda. Šelma ho poblíž přírodní rezervace Split Rock ve státě New Jersey vtáhla do jeskyně a pokousala. Muž se bránil svým geologickým kladivem a stočil se do fetální pozice. Zvíře nakonec odešlo. Zraněný je ve vážném stavu a podstoupil několikahodinovou operaci, píší americká média.

Padesátiletý Christopher Petronino byl na výpravě s dalšími třemi skauty. Když vstoupil do jedné jeskyně, „medvěd černý ho popadl za nohu a vtáhl dále dovnitř. Medvěd pak oběť pokousal na noze, pravém rameni a pak levém rameni“, píše se v prohlášení newjerseyského úřadu pro životní prostředí.

Petronino popadl své kladivo a zvíře udeřil do hlavy, přetáhl si přes hlavu mikinu a stočil se do fetální pozice, tedy do polohy těla plodu před narozením. Skauti, kteří zůstali před jeskyní, sice volali záchranáře, ale nebyli schopni udat přesnou polohu.

Jejich vůdce zatím z jeskyně volal, aby popadli všechno jídlo, co mají, a položili je k ústí jeskyně. Medvěd nakonec odešel. Poté, co na něj začal štěkat a vrčet jeden ze psů, které skauti měli s sebou, se dal na útěk.

Jakmile Petronino slyšel, že medvěd je pryč, následoval ho ven a zavolal policii. Úřady uvedly, že mezi telefonátem skautů a Petroninovým voláním uplynulo asi 80 minut. Pátrání po skupince se zúčastnili hasiči a vrtulník, skauty nakonec nalezli díky GPS lokalizaci telefonu. Muž byl letecky přepraven do nemocnice.

Sledujte drama v rezervaci:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ivoadler ( 22. prosince 2015 13:04 )

Dospělý skaut = blb oblečený jako dítě. Dítě skaut = dítě oblečené jako blb.

zkzkz ( 22. prosince 2015 12:27 )

gemino ( 22. prosince 2015 11:34 )

V tomto případě a pouze v tomto případě, platí definice skauta od Leoše Mareše : "Skaut je dítě, oblečené jako debil, pod vedením debila, oblečeného jako dítě".

naidka ( 22. prosince 2015 09:02 )

To byli skauti ? Podle článku, za který by se nemusel stydět ani Jack London, bych řekla, že se partička úředníků v nejlepších letech z velkoměsta vydala na párty v přírodě.

moiaza ( 22. prosince 2015 08:55 )

Hmmmmm, hlavně že to byl Americký medvěd. Pro náš národ velmi důležitá zpráva. Půjdu tomu člověku na pohřeb.

Zobrazit celou diskusi