Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Útok grizzlyho: Zabil muže v Yellowstonském parku

V Yellowstonském parku napadl a zabil muže medvěd grizzly.
V Yellowstonském parku napadl a zabil muže medvěd grizzly.  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: ČTK, haj - 
9. srpna 2015
10:35

V jedné z nejnavštěvovanějších částí amerického Yellowstonském parku byla nalezena mrtvola muže, který zde pracoval jako zdravotník a poskytoval návštěvníkům první pomoc. Pravděpodobně na něj zaútočil nebezpečný medvěd grizzly.

Mrtvé tělo se našlo už v pátek, když předtím spolupracovníci nahlásili mužovo zmizení. Objeveno bylo v oblíbené oblasti u jezera Village, kudy vede hojně navštěvovaná stezka.

V sobotu experti po přezkoumání těla a místa tragédie došli k závěru, že jeho smrt byla dílem obávaného medvěda se šedivou barvou kožešiny. Ze stop a dalších indicií odborníci zjistili, že šlo patrně o nenadálé setkání nešťastníka s dospělou samicí a nejméně jedním mládětem.

Sice nejsme s to přesně popsat okolnosti tohoto medvědího útoku, ale nebudeme riskovat další ohrožení bezpečnosti lidí,“ uvedlo v prohlášení vedení parku s tím, že byly v okolí místa ataku umístěny pasti na medvědy. Pokud by se do některé z nich chytil grizzly, jemuž by se dalo dokázat spáchání tohoto útoku, bude uspán smrtící injekcí.

 

adjacky ( 22. prosince 2015 19:18 )

Tak to je nevětší ptákovina co jsem kdy slyšel musí si uvědomit že je to divoké zvíře,,, a toho nezajímá nějakej záchranář prostě bránilo své mládě aniž by mu bylo ublížerno nebo napadeno to je divoká příroda ,a pokud ten to člověk se tam pohyboval a byl informován a nedodržel to co mu bylo zdělo SMULA doplatil na svoji nedbalost...... Ale co mne zaráží je to že chtěj tu medvědici ztabít iněkcí proč???????? že bránila své mládě.... kdy by to bylo naopak tak v tom případě by museli sejmut to ho záchranáře!!!!!!!!!!!!!! ale o tom se nemluví... Budme rádi že vůbec v té to době tady nějaké medvědy máme tím myslím na celém světě.... pokud je budeme vraždit tak tady opravdu nic nezbude jenom samí bezdomovci a to se týká všech..... kašlete na divokou zvěř a nechte je v klidu dejchat a pokud se neumíte ne bo neumí pohybovat v divočině tak at tam neleze pak vždy to odnese divoká zvěř k teré je sakra málo.....

naidka ( 9. srpna 2015 15:57 )

Ještě žádného nechytili, ale až ho chytnou do pasti, bude muset na detektor lži, protože jak jinak by se dověděli, že je to ten správný medvěd a mohli mu dokázat spáchání útoku.

naidka ( 9. srpna 2015 11:29 )

"V okolí místa ataku byly umístěny pasti na medvědy. Pokud by se do některé z nich chytil grizzly, jemuž by se dalo dokázat spáchání tohoto útoku, bude uspán smrtící injekcí." Bez komentáře.

Zobrazit celou diskusi