Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tváří v tvář bestii: Houbař Jozef zahnal útočícího medvěda svým řevem!

Odvážný houbař zahnal medvěda na útěk vlastním řevem.
Odvážný houbař zahnal medvěda na útěk vlastním řevem.  (Autor: Nový Čas/profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
9. července 2015
22:30

Vyrazil do lesa ukojit svou největší vášeň. Při sbírání hřibů a bedel v lese u slovenského Stačínského Roztoka však houbaře Jozefa Piťela (58) napadl medvěd. Odvážný nadšenec do hub se však nedal a medvědovi se postavil.

Chlupatá bestie se na Jozefa vrhla velmi rychle, houbař však bleskurychle zareagoval a vyhnul se jí. Poté se mu však medvěd zakousl do lýtka až na kost!

Odbočil jsem ze stezky na vedlejší cestičku. V tom přede mnou stál medvěd na čtyřech,“ vzpomíná Jozef na chvíle hrůzy. Drama se odehrálo během pouhých pěti vteřin.

Zařval a okamžitě na mě zaútočil. Uhnul jsem mu. I tak mě ale chytil za pravou nohu a zahryzl se mi do lýtka. V tom momentě jsem bolest necítil. I já jsem zařval. Nato mě medvěd nechal a odskákal do lesa,“ pokračuje Jozef.

Po chvíli přepadla odvážného houbaře nesnesitelná bolest a přestalo ho poslouchat tělo. Posbíral všechny díly a odplazil se asi 30 metrů od místa útoku a zavolal dvěma kamarádům o pomoc.

V nedostupném terénu čekal asi hodinu, než přijeli s traktorem. „Stiskl jsem si montérky, abych nevykrvácel. Byl jsem hrozně žíznivý. Odháněl jsem mouchy. Bál jsem se, že se medvěd vrátí zpět,“ vzpomíná Jozef.

Lékaři mu v nemocnici ihned operovali roztrhané lýtko. Medvěd se mu zakousl až do kosti. Houbař se bude z útoku léčit šest týdnů. Od jeho vášně ho to ale neodradilo. „Do lesa půjdu hned, jak se mi noha zahojí,“ prohlásil muž odhodlaně.

alfasamec ( 9. července 2015 23:08 )

Jozefe, moje známá na Slovensku, když jde do lesa na houby, tak sebou nosí dělobuchy, kvůli medvědům. Zapřemýšlej, až půjdeš zase na houby.

Zobrazit celou diskusi