Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Arabští radikálové znovu útočili: Pobodali dva Izraelce

Autor: ČTK - 
25. října 2015
18:43

Další dva Izraelce dnes na Západním břehu zranili nožem arabští radikálové. Podle mluvčího izraelské policie je stav zraněných vážný. Jedním z útočníků byla mladá palestinská žena, která po zásahu izraelské policie zemřela.

Palestinský útočník nejprve u města Ariel zaútočil nožem na židovského osadníka a z místa činu se mu podařilo uprchnout, řekl novinářům policejní mluvčí Micky Rosenberg. U nedalekého města Hebron pak sedmnáctiletá arabská dívka pobodala izraelského vojáka. Útočnici se podle Rosenberga podařilo "neutralizovat". Podle agentury AP dívka po policejním zásahu zemřela.

Nová vlna násilí v Izraeli si vyžádala životy již deseti izraelských vojáků a civilistů a 48 Palestinců nebo arabských obyvatel Izraele, včetně 27 osob, které úřady identifikovaly jako útočníky. Nejnovější vlna násilností mezi Izraelci a Palestinci už trvá měsíc, rozpoutala se kvůli posvátným místům na Chrámové hoře v Jeruzalémě.

Mezi Palestinci se rozšířily zvěsti, že Izrael chce místo významné pro islám i judaismus převzít pod kontrolu, což však izraelská vláda důrazně popírá. V sobotu premiér Benjamin Netanjahu znovu zopakoval, že u mešit na Chrámové hoře v Jeruzalémě bude i nadále platit zákaz modliteb pro nemuslimské věřící.

mikysy ( 25. října 2015 21:27 )

 zneutralizovana...ok !

Zobrazit celou diskusi